Actieradiusverdubbeling voor Renault Kangoo Z.E.

0

Wanneer is een model ‘verouderd’ en moet hij met pensioen? Valt hiervoor een hard cijfer in de vorm van het aantal kalenderjaren te noemen? Of heeft het meer te maken met de concurrentiepositie, oftewel hoe ‘modern’ de modellen van concurrentie zijn?

Is het laatste antwoord juist, dan is de Renault Kangoo Z.E. nog piepjong. Immers, de elektrische bestelwagen kent eigenlijk geen directe concurrenten. Vanuit deze optiek is het niet verbazingwekkend dat Renault het nog bedrijfseconomisch interessant vindt om te investeren in een vernieuwde versie van de Kangoo Z.E., ondanks dat het model deze maand 10 kaarsjes uitblaast.

In de vernieuwde Kangoo Z.E. wordt voortaan een nieuwe batterij gemonteerd die samen met de herziene elektromotor de theoretische actieradius laat stijgen van 170 naar 270 km. In de praktijk kan je nu ongeveer 200 km ver komen zonder de Kangoo Z.E. te hoeven opladen. Aangezien het oude rij bereik van de Renault in de praktijk zo’n 100 kilometer was, betekent dit een verdubbeling.

Renault presenteert de Kangoo Z.E. met het nieuwe batterijpakket en de herziene elektromotor volgende maand op de autosalon van Brussel. Dan geeft het Franse merk meer informatie vrij, waaronder de prijzen.

Reageren is niet mogelijk.