Toyota Supra geeft geheimen prijs

0

Er is een brochure opgedoken van de nieuwe Toyota Supra, waarin naast de afmetingen ook de motorspecificaties van de Japanse sportwagen staan.

De brochure van de nieuwe Toyota Supra is middels een foto opgedoken op een Russische website. Hoewel de lage resolutie van het beeld de informatie nagenoeg onleesbaar maakt, zijn daarop toch de specificaties van de Japanse sportwagen te zien. Conform eerdere berichtgeving van Autointernationaal.nl zijn er 2 motorvarianten gepland. De basis wordt gevormd door een 2,0 liter viercilinder turbo van 260 pk en 320 Nm. Voor meer spektakel zorgt de dubbel geblazen 3.0 V6 met 460 pk en 450 Nm.

De nieuwe Supra, een 2+2-persoons coupé, wordt 4,38 meter hoog en 1,83 meter breed. De hoogte bedraagt 1,28 meter en als wielbasis wordt 2,47 meter genoemd. Het design is geïnspireerd zijn door dat van de FT-1 conceptstudie van Toyota uit 2014 (zie derde en vierde foto). De nieuwe Supra wordt onderdeel van het Gazoo Racing sublabel van het Japanse merk. Ook de op stapel staande hete variant van de Yaris (met meer dan 210 pk) maakt onderdeel uit van dit gamma.


De 2,0 liter versie weegt 1.350 kilo en de V6 uitvoering 1.430 kg. Hoewel de Supra in samenwerking met BMW ontwikkeld wordt, kiest Toyota voor eigen motoren. Ook de transmissie (een gerobotiseerde versnellingsbak met dubbele koppeling) is van eigen makelij. In een later stadium volgt ook een hybride variant.

BMW gaat het gemeenschappelijke basisontwerp gebruiken voor de opvolger van de Z4 die mogelijk de Z5 badge opgeplakt krijgt. Ondanks de eventuele naamswijziging blijft het carrosserieconcept (roadster) ongewijzigd. Wel krijgt de opvolger van de Z4 (die 252 à 450 pk sterk wordt) een stoffen kap in plaats van een metalen klapdak.

Reageren is niet mogelijk.