Comeback TVR heeft een prijs

0

Het gaat er dan eindelijk toch van komen: de terugkeer van TVR. De sportwagen waarmee het Britse merk dat in 2006 ter ziele ging zijn comeback maakt, wordt in september onthuld. De auto zou al bijna helemaal klaar zijn, de eerste klanten (400) hebben zich reeds gemeld in de vorm van een aanbetaling en zij mogen hem één dezer dagen zelfs al even zien.

De onthulling voor de rest van de wereld is voor het einde van de zomer gepland. Inmiddels zijn er al wel enkele tekeningen uitgelekt. De slechts 1.200 kilo wegende 2-zitter krijgt een voorin gemonteerde en door Cosworth ontwikkelde V8 (van Mustang origine) van meer dan 400 pk. Daarmee moet de TVR in minder dan 4 seconden naar 100 km/u kunnen sprinten. Als topsnelheid wordt 322 km/u genoemd.

De eerste schetsen van het herboren TVR doen denken aan de sportwagens die vroeger uit de fabriek in Blackpool rolden, dus we hoeven niet bang te zijn voor een cultuurschok ten opzichte van de Tuscan, de Sagaris en de Typhon. Maar het gaat zeker niet om opgewarmde kost, want de sportwagen is compleet nieuw. Zo wordt voor de TVR gebruik gemaakt van het door Gordon Murray (ex-Brabham in de Formule 1, ex-McLaren F1) gepatenteerde iStream carbonproductieproces met een buizenchassis en panelen uit met koolstofvezel versterkte kunststof.

Ondanks dat de publiekspresentatie na de zomer zal plaatsvinden, start de productie van de sportwagen pas in de tweede helft van volgend jaar. Daarvoor zal een nieuwe fabriek in het Britse Blaenau Gwent (in het zuiden van Wales) worden geopend. Als prijs wordt “minder dan 90.000 pond” genoemd. Vertaald naar het Nederlandse belastingklimaat betekent dat 185.000 à 190.000 euro.

Reageren is niet mogelijk.