Mercedes komt met Panamera alternatief

0

Nog even slapen en dan begint het grootste autocircus van Europa weer. Echt wereldschokkende primeurs had Mercedes tot nu toe nog niet gepland voor de autosalon Genève, maar deze rode vierdeurs sportwagen zou daar wel eens verandering in kunnen brengen.

Op zich is er momenteel al een ruime keuze aan snelle AMG met 4 deuren. Maar dat zijn, als je daar de specifieke badges (en meer) uiteindelijk gewone Mercedes modellen. Deze AMG GT conceptstudie is net zoals de 2-deurs supersportwagen specifiek ontwikkeld door en voor AMG.

De exclusieve AMG moet het dan ook gaan opnemen tegen de nieuwe Porsche Panamera. Oftewel: hij is bedoeld voor diegenen die de Mercedes CLS te minnetjes vinden. Toch zullen we onder de kap niet perse een geblazen 4,0 liter V8 aantreffen. Het studiemodel is namelijk voorzien van een EQ Power logo en dat betekent elektrische aandrijving.

Mercedes meldt verder dat de ‘verlengde GT met 4 deuren over actieve aërodynamica beschikt. En inderdaad: we zien luchtopeningen in de bumper die zich lijken te kunnen openen en sluiten. Voor de rest is er nog niet veel bekend over deze AMG conceptstudie, maar afgaande op de plaagfoto hebben de Duitsers is er nog minstens een jaar werk aan.

De productieversie, die GT4 gaat heten, zal het uiteindelijk zonder camera’s als buitenspiegels en de onrealistisch grote wielen gaan doen. Hij komt naast de 2-deurs GT in het AMG gamma, die verkrijgbaar is in een naamloze basisuitvoering met 462 pk, als S (522 pk), als C (557 pk) en als R (585 pk).

Comments are closed.