Skoda toont Vision E

0

Skoda heeft na de val van de communistische regimes onder regie van Volkswagen een comeback gemaakt met nuchtere no-nonsense modellen. Met dergelijke auto’s wordt het brood verdiend. Maar nu is Skoda toe aan lekker beleg. Bijvoorbeeld in de vorm van een coupéachtige SUV.

Bij dergelijke modellen gaat vorm boven functie. Met de Vision E toont Skoda haar Tsjechische visie op de coupéachtige SUV. Het model zal in conceptstudie vorm pas volgende maand officieel worden onthuld, vandaar dat wij het nu nog met deze plaagfoto moeten doen.

Wij zien hier waarschijnlijk de conceptversie van de op til staande Kodiaq Coupé. Die is voor de show voorzien van elektrische aandrijving. Vandaar de naam: Vision E. Wellicht herinnert u zich dat ‘Vision C’ de voorbode was van de huidige Superb en ‘Vision S’ die de gewone Kodiaq. De eerste volledig elektrische Skoda zal gebouwd worden op het nieuwe MED platform van moederbedrijf Volkswagen.

Volgens Skoda ontwerper Karl Neuhold is het merk “klaar voor de volgende stap”. Daarmee bedoelt hij een verdere ontwikkeling van het huidige design, bestaande uit “scherpe lijnen, duidelijke contouren en goede verhoudingen”. Ook de kristalachtige details, bijvoorbeeld in de koplampen, zijn een belangrijk onderdeel van het huidige familiegezicht. Skoda spreekt over harmonieuze proporties, scherpe en precieze lijnen.

De Vision E beleeft volgende maand zijn publieksdebuut op de Sjanghai Auto Show. Dat China de primeur krijgt, komt doordat Skoda het model in dit land wil gaan bouwen. Er zijn wegens gebrek aan productiecapaciteit nog geen plannen om de Kodiaq Coupé in het Europese verkoopgamma op te nemen.

Comments are closed.