Chevrolet komt met stekkerhybride SUV

0

Chevrolet heeft een plaagafbeelding verspreid van een conceptstudie voor een nieuwe SUV. Het model draagt de afkorting FNR-X en beleeft later deze maand zijn publieksdebuut op de autotentoonstelling van Sjanghai.

De Amerikanen presenteerden 2 jaar geleden al eens de conceptstudie FNR (zonder ‘X’). Dat was een tamelijk buitenaards futuristisch voertuig, maar de meer conventionele SUV variant (vandaar de extra letter ‘X’) staat met beide wielassen op de grond. Geheel conform de tijdsgeest is hij voorzien van een stekkerhybride aandrijflijn.

Chevrolet meldt dat de FNR-X (de eerste 3 letters staan voor: ‘Find New Roads’) is voorzien van technologie waarmee de SUV autonoom kan rijden. Sensoren detecteren dan eerst in wat voor stemming de ‘bestuurder’ is. Vervolgens wordt daar de rijstijl op afgestemd.

De letter ‘S’ van ‘SUV’ (Sports Utility Vehicle) komt bij de conceptstudie tot uitdrukking in een agressief vormgegeven front, dat op de sportwagen Camaro niet zou misstaan. Chevrolet zou zeker van plan zijn om de FNR-X in productie te gaan nemen. Althans in China, want het model is samen met joint venture partner SAIC ontwikkeld.

Kunnen wij op termijn een comeback van Chevrolet verwachten nu General Motors de problematische dochter Opel/Vauxhall bij PSA over de schutting heeft gegooid? Ja, omdat bloed kruipt waar het niet gaan kan. Als Mary Barra als CEO van General Motors heeft plaatsgemaakt voor een opvolger, dan kan het toch weer gaan jeuken, met name als rivaal Ford jaar na jaar mooie winstcijfers weet te realiseren in Europa.

Het businessmodel wordt dan totaal anders: aanvoer van de auto’s vanuit China en zonder traditioneel dealerapparaat. Als Lynk & Co succes heeft met een dergelijk distributiemodel, dan volgen er ongetwijfeld meer schapen over de dam. In de bijbehorende, toekomstige Chevrolet winkels staan de Camaro en Corvette dan puur voor de show.

Reageren is niet mogelijk.