Volkswagen Passat tijdelijk met gratis automaat

0

De Volkswagen Passat had in de eerste 3 maanden van dit jaar een marktaandeel van 0,7 procent. Dat is afgerond slechts een derde van het resultaat over 2016, toen de Duitse middenklasser een marktaandeel van 2,1 procent wist te scoren. Tijd voor actie dus, ook omdat de introductie van zijn belangrijkste concurrent, de nieuwe Opel Insignia, aanstaande is.

Actiewapen is de DSG (Direct Shift Gear) automaat. Deze als efficiënt, razendsnel schakelend maar soms ook wat onbehouwen bekend staande transmissie met dubbele koppeling is momenteel zonder meerprijs leverbaar op de Passat. Geïnteresseerden moeten er volgens de importeur snel bij zijn, want de oplage is gelimiteerd. De gratis DSG automaat is leverbaar op alle TDI diesel en TSI benzinemodellen.

Volkswagens DSG automaat laat zich het beste omschrijven als 2 versnellingsbakken in 1. De eerste, derde en vijfde versnelling liggen op de ene en de tweede, vierde en zesde op de andere. Een dubbele koppeling maakt het mogelijk om vrijwel ononderbroken volautomatisch te schakelen. Een Volkswagen met DSG is daardoor niet alleen sneller, maar ook tot 10 procent zuiniger. De automaat heeft normaliter een meerprijs van 2.900 euro.

Het actieaanbod geldt ook voor de Passat Business. Het totale voordeel kan volgens de importeur oplopen tot liefst 6.715 euro op de Highline Business R uitvoering, die leverbaar is vanaf 39.150 euro. De Passat Comfortline Business is er, mét DSG automaat, al vanaf 36.250 euro.

Als Business Line is de Passat uitgerust met onder meer een navigatiesysteem, adaptieve cruise controle, parkeersensoren, digitale radio-ontvangst (DAB+) en de connectiviteit & service van Volkswagens internetdienst Car-Net. Daarbij worden de Business varianten van de Passat eveneens geleverd met de innovatieve ‘Mijn Volkswagen’ app.

De Highline Business R is voorzien van onder meer het R-Line exterieurpakket met sportief vormgegeven R-Line bumpers/zijschorten, 18-inch lichtmetalen velgen, getinte zijruiten en achterruit, het digitale instrumentenpaneel Active Info Display én een zwarte dakhemel.

Reageren is niet mogelijk.