BMW 2-serie Coupe & Cabriolet onder het mes

0

BMW heeft de 2 serie Coupé en Cabriolet een facelift gegeven. Dat is geen verrassing, want vorige week was er al beeldmateriaal van de M2 voortijdig uitgelekt. Bovendien werd het na 3,5 jaar wel eens tijd voor een update.

Niet dat de verkopen in elkaar geklapt zijn. Het promoveren van de Coupé en Cabriolet varianten van de 1-serie tot 2-serie was een gouden zet van BMW. Er zijn inmiddels 140.000 exemplaren verkocht van het modelduo. Grote wijzigingen voert BMW dan ook niet door. Wie goed kijkt, ziet dat de grille (voortaan iets bredere nieren), de voorbumper en de indeling van de lichtunits net even anders zijn dan voorheen. Bi-LED koplampen zijn bovendien voortaan standaard. Adaptieve techniek is tegen meerprijs verkrijgbaar. Ook optioneel zijn LED mistlampen onder de voorbumper.

BMW heeft ook het kleurenpalet van de 2-serie Coupé en Cabriolet vernieuwd en uitgebreid met meer zomerse tinten. Ze luisteren naar de namen Sunset Orange, Seaside Blue en Mediterranean Blue. Verder is er keuze uit een viertal nieuwe velgdesigns. Daarnaast zijn er nieuwe uitvoeringen met elk zo hun specifieke decoratiekenmerken. Er is keuze uit de zogeheten Edition Sport Line Shadow, Edition M Sport Shadow en de Edition Shadow. Voor alledrie de Shadow varianten geldt dat chroom plaats heeft gemaakt voor zwarte details.

Het dashboard van de 2-serie Coupé en Cabriolet is in het kader van de facelift voorzien van een nieuw instrumentarium, een opgewaardeerd infotainment scherm van 8,8-inch en een andere sierstrip. Verder wordt gesproken over de nieuwste generatie iDrive, spraakbesturing en de mogelijkheid tot draadloos opladen van smartphones plus een Wifi hotspot. Voor meer praktisch gebruiksgemak is de indeling van het dashboardkastje ook op de schop gegaan.

Aan het motorgamma verandert niets. De 2-serie Coupé en Cabriolet blijven leverbaar met de bekende drie, vier en zes cilinder benzinemotoren en viercilinder diesels. Het vermogen loopt uiteen van 136 pk (218i) tot 340 pk (M240i). De M2 biedt onverminderd 370 pk. BMW zal in juli de orderboeken openen voor de vernieuwde 2-serie Coupé en Cabriolet. Dan zullen ook de prijzen bekend worden gemaakt.

Reageren is niet mogelijk.