In detail: de nieuwe Fiat Argo

0

Hier zie je de eerste officiële foto’s van de nieuwe Fiat Argo. De hatchback is primair bestemd voor de Braziliaanse markt. Eerdere hardnekkige geruchten dat we hier te maken hebben met de opvolger van de Europese Punto worden door Fiat ontkend.

De Argo heeft met dit laatste model optisch niks gemeen. Logisch, want de Punto is al 12 jaar oud. Wel oogt de Argo met zijn knik in het dak als het kleine broertje van de Tipo (die overigens niet te koop is in Brazilië). Dat geeft de nieuwe Fiat voor een B segment model een opvallend volwassen uitstraling.

Het interieur is wat speelser en doet met zijn ronde ventilatieroosters wat denken aan de Mercedes A klasse. De Argo heeft het bekende Uconnect systeem met 7,0-inch scherm, Apple CarPlay en Android Auto. Ook is de Fiat voorzien van zaken als zijairbags, stoelen met Isofix bevestigingspunten, een achteruitrijdcamera, parkeersensoren, sleutelloze toegang & start, automatische airconditioning, elektrisch inklapbare buitenspiegels met verlichting en automatische ’tilt down’ functie bij het achteruitrijden voor het rechter exemplaar. Verder is ESC aanwezig, evenals tractie controle en een wegrijdhulp voor op hellingen. In Brazilië is zo’n uitgebreide uitrusting ongebruikelijk in het B segment.

Onder de achterklep is ruimte voor 300 liter aan bagage. Daarmee weet hij modellen als de Ford Fiesta en Opel Corsa af te troeven, maar niet de Hyundai i20. Daarin kan voor 326 liter aan bagage worden meegenomen.

Op motorisch vlak is er keuze uit 3 blokken: een 1,0 liter 3-pitter met 77 pk, een 1,3 liter 4 cilinder met 109 pk en een 1,8 liter E.torq met 139 pk. Fiat meldt dat deze laatste versie, die op ethanol rijdt, in 9 seconden naar 100 km/u kan accelereren en een topsnelheid heeft van 192 km/u. Zijn typeaanduiding is ‘HGT’; een oude bekende. De eerste 2 motoren (met Start&Stop systeem) zijn van de nieuwe Firefly generatie. Ook qua transmissie zijn er 3 keuzes: een standaard handgeschakelde 5-bak, een gerobotiseerde GSR 5-bak en een 6-traps automaat.

Optioneel is de Argo lekker aan te kleden. Mopar levert zaken als een 9,0-inch multimedia scherm, zwarte 16-inch lichtmetalen velgen, een trekhaak, een alarminstallatie en parkeersensoren. Naast een gelimiteerde Opening Edition (1.000 stuks), levert Fiat de Argo ook als Drive, Precision en zoals gezegd HGT.

Reageren is niet mogelijk.