Gelekt: facelift BMW M2

0

BMW voert binnenkort diverse wijzigingen door aan de 2-serie. Afgaande op deze uitgelekte plaatjes van de M2, kunnen we evenwel nauwelijks spreken van een facelift.

Een grondige cosmetische make-over is natuurlijk ook helemaal niet nodig. BMW voert alleen grote wijzigingen bij haar modellen door als dat persé nodig is. Zoals bij de 1-serie, die vóór de facelift nogal ongelukkig uit zijn ogen keek. BMW vindt de 2-serie Coupé (en Cabrio) nog prima zoals die nu is. Daarom hoeven we van de update niet veel te verwachten.

Bij de hier getoonde M2, de meest sportieve uitvoering, moet je 2 keer kijken om de veranderingen te kunnen zien. De BMW krijgt aan de voorkant anders ingedeelde koplampen, (met LED techniek; de ‘ogen’ oftewel de typische ‘angel eyes’ zijn niet langer rond maar voortaan hexagonaal) waardoor de auto iets frisser oogt. Ook aan de achterkant worden gewijzigde lichtunits gemonteerd (waarbij de achteruitrijd lampen iets lager in de blokken worden geplaatst).

Het interieur wordt opgewaardeerd met de laatste versie van het iDrive systeem. BMW onthult de vernieuwde 2-serie Coupé en Cabrio op korte termijn dit jaar officieel. Over mogelijke technische wijzigingen is nog niets bekend, maar in de wandelgangen valt te vernemen dat de M2 geen vermogen upgrade krijgt. Dit betekent dat kopers het dus met 370 pk zullen moeten blijven doen. In Nederland wordt de bijbehorende 3,0 liter 6 cilinder lijn motor altijd gekoppeld aan een 7-trapsautomaat met dubbele koppeling. In het buitenland is hij er ook met een handgeschakelde 6-bak.

Wie meer vermogen wenst, kan meer krijgen, maar moet dan wel even geduld uitoefenen. Volgend jaar komt BMW namelijk met de M2 CS. Dat wordt een hardcore variant met straffer onderstel, lichtere carrosseriecomponenten en waarschijnlijk 400 pk. Net als de M4 CS zal de M2 CS in een gelimiteerde oplage worden geproduceerd.

Reageren is niet mogelijk.