Hyundai Kona in vol ornaat

0

Er is nieuw beeldmateriaal van de Kona, de compacte cross-over van Hyundai die in september zijn Europese showdebuut beleeft op de IAA van Frankfurt.

Binnen het gamma van het Koreaanse merk zal het model de plaats innemen van de ix20. Met de Kona wil Hyundai cross-overs als de Nissan Juke, Opel Crossland X, Renault Captur en de nog te introduceren Citroën C3 Aircross gaan beconcurreren. Dit laatste model krijgt frontverlichting op 2 niveaus à la de C4 Picasso en C4 Cactus. Hyundai heeft voor de verlichting aan de voorzijde duidelijk inspiratie gedaan bij Citroën want ook de Kona krijgt LED strips hoog in het front met daaronder joekels van mistpitten (of zijn het koplampen?).

Van opzij en achteren is de Kona dan weer onmiskenbaar een Hyundai. De Tucson herken je er gemakkelijk in. Van de i20 neemt de Kona de 1.0 T-GDI turbo 3 cilinder met 100 of 120 pk over. Dieselen kan in de 90 pk sterke 1.4 CRDi. Deze motor is niet in de i20 te vinden maar wel in de nieuwe Rio van zustermerk Kia. Deze fabrikant komt in 2018 met een soortgelijke opvolger voor de Venga.

Reageren is niet mogelijk.