Lexus geeft CT 200h opnieuw een facelift

0

Lexus zal haar CT op termijn vervangen door een compacte cross-over, maar die is nog niet productierijp. Daarom krijgt haar uit 2010 stammende instapper, die alleen leverbaar is in hybride 200h uitvoering, voor de tweede keer een facelift. Zowel het exterieur als de cabine zijn bijgepunt. Tevens is het veiligheidsniveau volgens Lexus naar een hoger niveau getild.


De zogeheten spindle grille van de CT 200h is opnieuw op de tekentafel gelegd en de mistlampen vóór zijn opgenomen in een gewijzigde behuizing. Daarnaast is ook de signatuur van de dagverlichting aangepast en sluit deze optisch nu beter aan op die van de andere recente modellen van de fabrikant. Ook de achterzijde is gemoderniseerd, en wel in de vorm van nieuwe L-vormige LED verlichting. Zowel vóór als achter monteert Lexus hertekende bumpers. Het kleurenpalet is uitgebreid met de nieuwe tinten Lava Orange CS (Crystal Sunshine) en Heat Blue CL (Contrast Layering).

In het interieur is een aangepast, groter navigatiescherm te zien van 10,3 inch en zorgt Lexus voor nieuwe kleurthema’s. Er is keuze uit 9 combinaties. Ten behoeve van een meer ‘premium’ uitstraling zijn diverse dashboarddelen nu gemaakt van hoogwaardigere materialen. Het Lexus Safety System+ rondt de model update af. Dit uitgebreide pakket actieve veiligheidssystemen bestaat uit een noodremsysteem, adaptieve cruise controle, automatisch grootlicht, een rijbaan hulp (met stuurassistentie) en een verkeersbordenlezer.

De vernieuwde CT 200h is vanaf oktober leverbaar. Onder de kap zit onveranderd een 136 pk sterke hybride aandrijflijn. De prijzen zijn nog niet bekend. Hij wordt ook weer leverbaar als F Sport Line. Die onderscheidt zich door zwarte designaccenten, onder andere aan de voorzijde.

Reageren is niet mogelijk.