Nieuwe ‘Record Attempt’ van Subaru

0

Subaru heeft in de Verenigde Staten de WRX STi Type RA voorgesteld. Deze RA versie (de lettercombinatie staat voor: ‘Record Attempt’; een aanduiding die de Japanners al sinds 1989 op extra sportieve versies plakken) is gebaseerd op de sportsedan WRX STi (die voorheen Impreza heette) en moet Subaru de kans geven om deze zomer de titel van de snelste 4-deurs auto op de Nürburgring te heroveren.

De WRX STi Type RA onderscheidt zich in de eerste plaats door een serie aërodynamische hulpmiddelen (frontsplitter, kofferbakspoiler) en een aantal carrosserie-elementen van koolstofvezel (zoals het dak) om het gewicht te drukken. Ook het reservewiel is verwijderd om kilo’s te besparen. De 19-inch BBS velgen zijn eveneens lichter dan de reguliere exemplaren. Verder is de Subaru net als de BRZ tS van extra straffe vering voorzien.

Anders dan bij de BRZ tS ondergaat de motor van de WRX STi Type RA wel een kleine krachtkuur, want het vermogen van zijn 2,5 liter turbo viercilinder boxer stijgt dankzij een herschreven motormanagement systeem en een nieuw inlaattraject met 10 pk tot 310 pk. Ook de zuigers zijn aangepast en de bakverhoudingen zijn onder de loep genomen. Subaru gaat slechts 500 exemplaren van de ‘Record Attempt’ bouwen.

Reageren is niet mogelijk.