Zó snel verdienen voetballers hun auto terug

0

De Britse website voor tweedehands auto’s Carspring publiceerde onlangs de resultaten van een opvallende studie. Daaruit blijkt hoeveel minuten voetbalsterren moeten spelen om zich hun auto te kunnen veroorloven. Met een onverwachte winnaar bovenaan de lijst!

Het is hoegenaamd geen geheim dat voetbalsterren kolossaal veel poen verdienen. Maar in plaats van een klassement op te stellen met de grootste jaarlijkse verdieners in de voetbalsport heeft Carspring zich bezig gehouden met het opstellen van een lijst van het aantal minuten dat de 250 beste professionele voetballers van dit moment op de grasmat moeten staan om de waarde van hun eigen voertuig te kunnen terugverdienen.

Het spreekt voor zich dat een dergelijke studie met een korreltje zout moet worden genomen en geen enkele wetenschappelijke pretenties heeft. Zo hebben diegenen die het onderzoek uitvoerden, om de juiste speeltijd te berekenen, eenvoudigweg het aantal wedstrijden van de club van een speler op jaarbasis vermenigvuldigd met 90, zonder rekening te houden met trainingen of blessures. Maar dat maakt de informatie er niet minder vermakelijk om.

Zo leren we bijvoorbeeld dat de speler die het minste tijd op het veld moet doorbrengen om zijn auto terug te betalen helemaal niet de best betaalde speler is. Zijn geheim? Hij stelt zich tevreden met een … Nissan Micra! Het resultaat is dat Jesus Navas, een speler van Manchester City, nauwelijks 11 minuten en 17 seconden hoeft te spelen om de prijs van zijn auto terug te verdienen.

De Argentijn Carlos Tevez, die aanzienlijk beter betaald wordt door zijn Chinese club, staat op de tweede plaats. Hij heeft slechts een seconde of 20 meer nodig om de prijs van zijn auto terug te verdienen. Maar hij rijdt dan ook in een Porsche Panamera Turbo S! Christiano Ronaldo van zijn kant, staat op de 216de positie. Maar hij moet dan ook de duurste auto van de hele lijst terugverdienen: zijn Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse. Daarvoor moet hij maar liefst drie en een halve wedstrijd spelen oftewel 5 uur en 15 minuten.

Lionel Messi moest slechts 32 min op het veld staan om zijn Ferrari F 430 Spider te betalen. Diego Costa heeft 35 minuten nodig voor zijn Range Rover Sport. Uit het onderzoek blijkt ook dat aanvallers graag in sportwagens rijden, maar dat verdedigers de voorkeur geven aan een SUV.

Reageren is niet mogelijk.