Porsche test 718 Cayman GTS

0

Porsche is begonnen met het in het openbaar testen van de nieuwe GTS uitvoering van de 718 Boxster en Cayman. Dit keer kon de laatste worden betrapt. Porsche doet geen moeite meer de nieuwe modelreeks topper te camoufleren: de 718 Cayman GTS werd volledig stickervrij getest.

Vóór de facelift van de Boxster en Cayman was er ook al een GTS uitvoering van de modelreeks. Die was 330 pk sterk. De Boxster kende daarnaast nog een 375 pk sterke Spyder variant, terwijl de Cayman als GT4 met 385 pk leverbaar was. De nieuwe GTS uitvoering zal zich vermogentechnisch hier boven gaan nestelen, dus op 400 pk. Daarmee is er voldoende afstand op de reguliere S uitvoering, die 350 pk sterk is. En kan de Audi TT-RS van repliek worden voorzien, die ook over 400 paarden beschikt. Die landgenoot is 1.440 kilo zwaar, maar de GTS duikt daar in het geval van de Cayman zo’n 30 kilo onder: inderdaad, voldoende om de Audi TT-RS qua pk:kg verhouding met overmacht te kunnen verslaan. De Cayman S weegt 1.430 kilo, maar daar gaat Porsche in de vorm van lichtere materialen 20 kilo van af schaven.

Waarschijnlijk onthult Porsche de GTS uitvoering van zowel de 718 Boxster als de 718 Cayman tijdens de IAA autoshow van Frankfurt die in september zijn deuren opent. Dan is het inderdaad niet meer de moeite om nog voor camouflagemateriaal te zorgen. Porsche zal de nieuwe topuitvoering vervolgens in een ongelimiteerde oplage gaan bouwen.

Reageren is niet mogelijk.