Toyota domineert Belgische hybride verkopen

0

Uit cijfers van de Belgische autofederatie Febiac blijft dat er bij onze zuiderburen in het eerste half jaar van 2017 bijna exponentieel meer hybride auto’s op kenteken gezet. De teller kwam uit op 12.671 exemplaren. Het betreffende marktaandeel is gestegen van 2,9 procent in het eerste semester van 2016 naar 3,9 procent.

Opmerkelijk is dat Toyota 4 plaatsen bezet in de top5. De nieuwe C-HR voert de ranglijst aan, met 1.616 inschrijvingen in de eerste 6 maanden van dit jaar. Alleen de Mercedes weet zich met de 350e uitvoering van de GLC (981 registraties) ertussen te wringen op de derde plaats, na de Auris (1.305) maar voor de Yaris (955) en RAV4 (953).

Van zulke cijfers zijn ze bij Toyota natuurlijk opgetogen. Timothy Manuel, de directeur van de importeur laat weten: “We zijn uiteraard blij met dit resultaat. Het toont aan dat de huidige autogebruikers geloven in de oplossingen van Toyota. Onze hybride technologie is betaalbaar, verfijnd en betrouwbaar. Ze kenmerkt zich door gebruiksgemak: je hoeft de batterijen niet op te laden en wordt niet belemmerd door een beperkte actieradius. Bovendien kan je 70 procent van de tijd in elektrische modus rijden. De elektriciteit die de elektromotor van onze hybride modellen voedt, komt dus rechtstreeks van de auto en is daardoor duurzaam”.

Opvallend is wel dat de Prius niet in de top5 voorkomt. Je kan niet anders dan concluderen dat Toyota de plank bij de huidige generatie qua carrosseriedesign volledig heeft misgeslagen.

Reageren is niet mogelijk.