BMW stilt Nederlandse honger naar de M2

0

De BMW M2 is boven verwachting populair in Nederland. Het gevolg: zeer lange levertijden, namelijk 9 maanden! Om dit probleem op te lossen, heeft de importeur extra productiecapaciteit in Duitsland los kunnen peuteren.

BMW vraagt 87.196 euro voor haar 370 pk sterke coupé. Volgens de importeur is de M2 sinds zijn introductie in januari 2016 de bestverkochte uitvoering van de reeks. Dat is veelzeggend, maar ook begrijpelijk: de 220i Coupé is half zo duur, maar de ‘Freude am Fahren’ die de dikste versie met zijn heerlijk romige 6 cilinder lijn motor biedt, is onvergelijkbaar.

Door meer exemplaren van de M2 naar Nederland te halen, kan de levertijd worden verkort tot 3 à 6 maanden, zo denkt de importeur. Exemplaren die vanaf nu worden afgeleverd, zijn allemaal van de gelifte modelserie. De meest in het oog springende verandering zijn de vernieuwde koplampen met een hexagonaal LED design. Daarnaast zijn ook de achterlichten gewijzigd, evenals enkele sierlijsten en het stikselwerk in het interieur.

De aandrijflijn bleef ongemoeid, dus onder de kap huist nog steeds de 3,0 liter motor met 370 pk, die gekoppeld is aan de SMG M DCT automaat met dubbele koppeling. Wie meer vermogen wil, zal moeten wachten op de M2 CS.

BMW neemt een model, voorzien van alle M Performance toeters en bellen, op in zijn eigen demovloot, en zal deze voor het eerst aan het publiek tonen tijdens de DTM races op Zandvoort. Daar wordt overigens ook de nieuwe M5 mee naartoe genomen, maar deze staat buiten het zicht van het publiek in een speciale ruimte voor VIPs.

Reageren is niet mogelijk.