Ford GT ook als 67 Heritage Edition

0

De magie rondom een supersportwagen is niet compleet zonder op zijn tijd een speciale, gelimiteerde editie. Pagani laat zien dat als geen ander te begrijpen door de ene na de andere speciale editie van de Zonda te lanceren en ook Bugatti was er niet vies van om de Veyron in een speciaal, nóg exclusiever jasje te hijsen. Nu bewijst ook Ford deze kunst te verstaan.

De Amerikanen presenteren namelijk een 67 Heritage Edition van haar GT supersportwagen: een eerbetoon aan de GT40 waar de coureurs A.J. Foyt en Dan Gurney in 1967 de 24-uurs race van LeMans wonnen. Net als 50 jaar geleden is de spirituele opvolger van de beroemde racewagen in een rood/wit jasje gestoken.

Andere kenmerken van de 67 Heritage Edition van de epische GT zijn extra veel koolstofvezel (voor de carrosserie, maar ook op de middenconsole en de instaplijsten), speciale gesmede 20-inch aluminium velgen, zilveren spiegelkappen, rode gordels en rode stiksels voor de bekleding. Ook is er een aantal keer het nummer ‘1’ op de Frozen White cirkels geplakt. Motorisch zijn er geen wijzigingen en dat betekent dat ook deze GT voorzien is van een 3,5 liter grote V6 met 2 turbo’s die goed is voor 656 pk en 746 Nm.

Ford heeft nog niet bekendgemaakt hoeveel exemplaren er van de 67 Heritage Edition gebouwd gaan worden. Eerder deden de Amerikanen al goede zaken met de 66 Heritage Edition. Inderdaad: een speciale editie die een hommage was aan de overwinning op Le Mans in 1966.

Reageren is niet mogelijk.