Handbak voor nieuwe TVR

0

TVR heeft een nieuwe plaagafbeelding de wereld ingestuurd om zijn wedergeboorte aan te kondigen. Daarop is te zien dat het comeback model een handgeschakelde versnellingsbak krijgt. Zoals dat hoort bij een échte sportwagen. De sportieve Welshman wordt in september onthuld tijdens de Goodwood Revival.

Het merk TVR, dat zijn nieuwe fabriek in Wales heeft gebouwd en in Goodwood zijn 70ste verjaardag zal vieren (8, 9 en 10 september), zet de plaagcampagne rond zijn herrijzenis dus door. Eerder kregen wij al een plaagfoto te zien waarop de met de hand te bouwen sportwagen staat afgebeeld met een dak met 2 bulten.

De handbak, het grootste nieuwsfeit is dit artikel, is gekoppeld aan een 5,0 liter V8 van Ford Cosworth die minstens 480 pk ontwikkelt. Omdat de TVR slechts 1.200 kilo weegt (oftewel 400 pk per ton), kan de TVR in 4 seconden naar 100 km/u sprinten. De Brit troeft daarmee andere sportwagens als de Porsche 911 Turbo S en de gelimiteerde Aston Martin Vantage GT8 af, die respectievelijk 370 pk en 298 pk per ton bieden. Voor de Jaguar F-Type SVR Coupé is de waarde 345 pk per ton.

De 500 exemplaren die TVR van dit model gaat bouwen (de naam is nog geheim, maar alle kaarten worden ingezet op ‘Griffith’ of ‘Cerbera’), zijn trouwens al allemaal verkocht. Van het model verschijnt een beperkt leverbare Launch Edition. De prijs van de 4,30 meter lange en 1,27 meter hoge sportwagen gaat in Nederland omgerekend 170.000 euro bedragen, zo laat topman Les Edgar weten.

Het Britse verdween in 2006 van de radar nadat de laatste exemplaren van de Sagaris waren verkocht. Volgens TVR kunnen we weer een auto verwachten met “een uitmuntende kwaliteit en dito betrouwbaarheid”. Tja, die beschrijving is voor wat betreft het ‘oude TVR’ niet helemaal waarheidsgetrouw. Maar andere Britse auto’s, zoals de Mini, hebben ook een enorme kwaliteitssprong gemaakt sinds hun comeback, dus waarom TVR niet?

Reageren is niet mogelijk.