Mazda MX-5 tijdelijk als 160 Edition

0

De Belgische Mazda importeur brengt een speciale editie van de MX-5 op de markt. Deze zogeheten ‘160 Edition’ heeft, je raadt het nooit, een gelimiteerde oplage van 160 exemplaren.

Voor de naam van het actiemodel heeft Mazda niet ver hoeven zoeken: het maakt gewoon gebruik van het aantal paardenkrachten dat de atmosferische 2,0 liter 4 cilinder produceert: 160. Die motorvariant (het maximum koppel bedraagt 200 Nm) is trouwens een uitstekende sportieve basis: hij beschikt namelijk standaard over een mechanisch sperdifferentieel tussen de achterwielen. Daar voegt Mazda nog een veerpoot brug (voor extra koetswerkstijfheid), 17-inch lichtmetalen velgen, een achterspoiler en een verlaagde sportophanging met Bilstein schokdempers aan toe.

Binnenin herken je de MX-5 160 Edition aan zijn Recaro sportstoelen. Het interieur is afgewerkt met leder en Alcantara. Een aluminium pedalenset ontbreekt niet. Daarnaast krijgt de koper natuurlijk een genummerd plaatje dat aangeeft met welk van de 160 exemplaren hij precies onderweg is.

Naast de speciale meeruitrusting is de MX-5 standaard voorzien van dode hoekwaarschuwing, LED koplampen, parkeersensoren, een infotainmentsysteem met navigatie, stoelverwarming en cruise controle. Dat een sportwagenfan niet hardcore hoeft te zijn, bewijzen de parkeersensoren en de rijstrookassistent.

De MX-5 160 Edition kost 31.990 euro. Let wel: dit is dus de Belgische prijs. De meerprijs ten opzichte van de basisuitvoering bedraagt 9.400 euro, dus dat betekent voor Nederland een tarief van 41.280 euro. Daarmee is hij 1.900 euro goedkoper dan de GT-M uitvoering. Snelle beslissers maken bovendien kans om hun nieuwe Mazda in te komen rijden op het circuit van Zolder.

Reageren is niet mogelijk.