Opel Vivaro in 2 nieuwe uitvoeringen

0

Opel presenteert 2 nieuwe uitvoeringen van de Vivaro: de Tourer en de Combi Innovation. De 2 nieuwe varianten, die hun première volgende maand op de IAA van Frankfurt beleven, worden door Opel omschreven als “luxueuze versies voor personenvervoer”. De prijzen worden in een later stadium bekendgemaakt.

De Vivaro Tourer is een personen/shuttle bus met twee 360 graden draaibare stoelen op de tweede zit rij. Die zetels zijn bovendien op rails geplaatst waardoor ze in lengterichting te verschuiven zijn. De ruimte achterin is om te turnen tot mobiele vergaderruimte. Een tweetal USB poorten en een 220V stopcontact zijn aanwezig om laptops, tablets en smartphones van stroom te voorzien. In de hemelbekleding is LED verlichting verwerkt en ook achterin is er airconditioning aanwezig (handbediend; vóór is de klimaatregeling automatisch).

Andere uitrustingkenmerken van de Vivaro Tourer zijn een in hoogte verstelbare bestuurdersstoel met instelbare lendensteun. Het stuurwiel is bekleed met leer en Opel zorgt ook voor parkeersensoren achter en automatische verlichting. Statische bochtenverlichting, een licht/regensensor. LED dagverlichting en mistlampen zijn net als lederen bekleding en het Navi 80 IntelliLink systeem ook standaard aanwezig. Deze installatie is te bedienen via de 7,0-inch touch screen, met knoppen op het stuurwiel of via spraaksturing. De navigatie-unit informeert de bestuurder continu over de actuele verkeerssituatie en reikt alternatieve routes aan in het geval van files. Optioneel is er een achteruitrijdcamera leverbaar.

Het uiterlijk valt op door de in carrosseriekleur gespoten bumpers en exclusieve details, zoals de zwart glanzende lak op de deurhendels en de spiegelkappen. 17,0-inch lichtmetalen velgen in Diamond Cut design zijn eveneens exclusief voor de Vivaro Tourer. Het exclusieve Irmscher Style Pack is optioneel verkrijgbaar. Daarmee kan je de Vivaro een sportieve en exclusieve uitstraling geven.

De tweede nieuwe uitvoering van de Vivaro is de Combi Innovation. Dat is een rijker aangeklede uitvoering van de 9-persoons minibus die zowel geschikt is voor commercieel en particulier gebruik. In het kader van de Innovation aankleding is de standaarduitrusting uitgebreid met een verstelbare bestuurdersstoel (en voorzien van een lendensteun plus een armsteun), airconditioning, centrale deurvergrendeling met afstandsbediening, cruise controle en lederen bekleding voor het stuurwiel. Voorin is plek voor nog 2 passagiers en onder de bank is volop ruimte om spullen veilig op te bergen. De 2 achterste zitrijen met elk 3 zitplaatsen zijn voorzien van armsteunen. De banken zijn in hun geheel uitneembaar. De 3de zit rij is tevens neerklapbaar voor extra bagageruimte.

Andere uitrustingkenmerken van de Vivaro Combi Innovation zijn de volledige zwarte interieurbekleding, LED dagverlichting, mistlampen vóór, elektrisch te bedienen ramen voorin met one-touch functie, privacyglas achter, schuiframen achter, lederen meubilairbekleding en bumpers in carrosseriekleur.

Comments are closed.