Porsche rechts ingehaald door Zotye

0

Dat Chinese autofabrikanten schaamteloze kopieerders kunnen zijn, is bekend. Eerder presenteerde Zotye al deze SR9 die te sterk op een Porsche Macan lijkt om nog toeval te zijn. Maar nu zorgen de Chinezen alsnog voor onderscheid.

Een groot verschil is namelijk dat de Chinese ‘interpretatie’ van de Macan nu ook leverbaar is in een stekkerhybride uitvoering. Daar heeft Porsche niet van terug. De SR9 PHEV beschikt over een 2,0 liter turbobenzine 4 cilinder van 190 pk die assistentie krijgt van een elektromotor. Met vereende krachten laten zij de SUV in 5 seconden naar 100 km/u sprinten. Ter vergelijking: elke Macan is langzamer, op de Turbo uitvoering na.

Op elektriciteit kan de Zotye circa 80 kilometer ver komen. Het Chinese merk heeft geen plannen om de SR9 bij ons aan te gaan bieden, ondanks dat het model qua formaat en carrosserietype in één adem genoemd kan worden met de nieuwe Lynk & Co 01 en de Borgward BX7. Blijkbaar is Zotye toch beducht voor juridische consequenties …

Reageren is niet mogelijk.