Mini opgepast: Honda komt met Urban EV

0

Momenteel gaat het verkooptechnisch helemaal niet goed met Honda. In een groeiende markt slagen de Japanners er niet in om meer auto’s aan de markt te brengen. Als je kijkt naar de zwakke plekken in het gamma, dan valt de in Nederland geflopte HR-V op. Om die reden zou een goedkopere cross-over meer dan welkom zijn (een soort Suzuki Ignis, maar dan hoogwaardiger). Maar in het B segment is ook plek voor een kekke 3-deurs stadsauto. Die bijt de praktische Jazz niet en genereert dus alleen maar nieuwe klanten. Precies wat Honda nodig heeft.

Zo’n kekke 3-deurs stadsauto lijkt nu in de pijplijn te zitten. Op de IAA autoshow van Frankfurt zal namelijk deze Urban EV Concept presenteren: een compacte elektrische hatchback met een retro design. De vormgeving is een duidelijke knipoog naar de eerste generatie Civic. Maar het is bovenal een concurrent voor de in 2019 te introduceren elektrische Mini.

Het logo van de guitige en 3,90 meter lange Honda in de neus is blauw verlicht. Dat wordt het designkenmerk van de toekomstige elektrische auto’s van het Japanse merk. Naast het logo, zowel vóór als achter, kunnen tekstboodschappen (zoals groeten of adviezen aan andere weggebruikers) worden geprojecteerd, evenals het laadniveau van de batterijen. De aansluiting voor een laadkabel zit in de motorkap. Buitenspiegels heeft de Urban EV niet: camera’s zorgen voor zicht achter de auto.

Toegang tot het interieur wordt verschaft via 2 ‘zelfmoord’ deuren. Grijze stof, houten accenten en een enorm breedbeeldscherm zijn de voornaamste ingrediënten van de sobere, maar gezellige en tegelijkertijd futuristische binnenzijde. De cabine is licht, met veel glas en dunne raamstijlen. Er is plek voor 4 personen. Het hout op het dashboard past goed bij het retro design. Voorin heeft de auto een bank.

Honda meldt dat een productieversie van de Urban EV, die gebaseerd is op een compleet nieuw platform, in 2019 bij de Europese dealers staat. In conceptvorm is hij zoals gezegd te bewonderen op de IAA autoshow van Frankfurt. Daar presenteert Honda ook de Europese versie van de nieuwe CR-V. Die zal vermoedelijk niet voor een trendbreuk in de verkopen zorgen. De productieversie van de Urban EV wél!

Comments are closed.