Nissan Micra tijdelijk als Bose Personal Edition

0

Bij Nissan telt de Micra weer helemaal mee. Het oude, in Thailand vervaardigde model werd door de Europese autoconsument met de nek aangekeken vanwege zijn laagwaardige uitstraling. Maar de nieuwe, door alliantiepartner Renault gebouwde, editie heeft Franse flair. In de eerste 8 maanden van dit jaar konden er al 1.384 exemplaren op kenteken worden gezet. Daarmee is de Micra na de Qashqai de best verkochte Nissan.

Succes moet je koesteren en daarom heeft Nissan het gamma van de vijfde generatie Micra tijdelijk uitgebreid met de Bose Personal Edition. Volgens de importeur combineert die het beste in expressief design met een hoogwaardige geluidsinstallatie. De Bose Personal Edition is te koop voor 21.090 euro. De productie is voor heel Europa beperkt tot 2.500 exemplaren om de exclusiviteit te waarborgen. Nissan zegt deze speciale, gelimiteerde uitvoering ontwikkeld te hebben ter ere van de langdurige samenwerking met Bose, fabrikant van premium geluidsinstallaties.

Specifiek voor deze versie van de Micra heeft Bose een speciale geluidsinstallatie ontwikkeld. Die geeft een unieke 360 graden geluidservaring dankzij de digitale bewerking die het signaal ondergaat en de 6 hoogwaardige speakers. 2 daarvan zijn hypermoderne UltraNearfield speakers in de hoofdsteun van de bestuurdersstoel. Bediening van de geluidsinstallatie kan via de touch screen van het Nissan Connect infotainmentsysteem. Zeer uiteenlopende geluidsopties zijn aan te passen, variërend van een precieze en op de voorinzittenden afgestemde geluidsweergave tot een ruimtelijke geluidsweergave voor alle inzittenden.

De Nissan Micra Bose Personal Edition is gebaseerd op de topuitvoering Tekna en leverbaar in de carrosseriekleuren Enigma Black en Gunmetal Grey. Standaard zijn de stylingpakketten Exterior Ultimate en Interior, beide in de kleur Energy Orange. De decoraties op de carrosserie omvatten onder meer oranje sierpanelen op de bumpers en flanken, oranje spiegelkappen en lichtmetalen 17-inch velgen. Verder zijn zwart en oranje geanodiseerde stickers aangebracht op het dak en de motorkap. De Bose Personal badge op de B stijlen is voor wat betreft de uiterlijke aanpassingen van de Micra de kers op de taart.

Het interieur is verder voorzien van onder meer zachte, dubbel gestikte inzetten in Energy Orange in de stoelen, de matten en de dorpelbekleding. Een extra luxueuze armsteun tussen de voorstoelen is ook standaard. Dat de Micra Bose Personal Edition is gebaseerd op de topuitvoering Tekna betekent dat de auto daarbovenop is uitgerust met volledige LED techniek voor de koplampen, stoelverwarming, een 360 graden camera en metallic lak.

De Micra Bose Personal Edition is uitgerust met de 0,9 liter 3 cilinder turbobenzinemotor met 90 pk. Een handbak is standaard, evenals rij hulpsystemen als Active Ride Control en Active Trace Control. De Micra Bose Personal Edition kost tijdens de zogeheten Ontdekkingsdagen bij Nissan (hele maand september) 21.090 euro. Daarna moet er 22.890 euro voor afgerekend worden.

Reageren is niet mogelijk.