Chevrolet introduceert nieuwe Silverado

0

Sinds 1918 heeft Chevrolet wereldwijd meer dan 85 miljoen trucks verkocht. De vele verschillende generaties belichamen oerdegelijke voertuigen; een traditie die nu met de nieuwe Silverado een vervolg krijgt.

Van de nieuwe Silverado, die in januari op de autotentoonstelling van Detroit zijn publieksdebuut beleeft, presenteert Chevrolet nu eerst de ‘1500’ uitvoering. Dat is, ook bij Ford en Ram, in het pick-up segment het volumemodel. Later volgt de extra krachtige Silverado LT Trailboss met Z71 terreinpakket en een met 5 centimeter verhoogde ophanging.

De nieuwe generatie heeft een meer gestroomlijnd, maar tegelijkertijd zeer gespierd design. Chevrolet heeft het gewicht van haar werkpaard weten te verlagen door meer hoogsterkste staal voor de laadbak van de Silverado toe te passen. De vorige generatie was nog geen 5 jaar oud, maar de Amerikaanse autofabrikanten verdienen het meeste geld met pick-ups, dus vandaar dat General Motors tijdig een geheel nieuw ontwerp in stelling brengt.

Voor de aandrijving van de Chevrolet Silverado zorgen de bekende V8 motoren van moederconcern General Motors (de ‘small block’ 5,3 liter en de van de Camaro en Corvette bekende 6,2 liter). Nieuw is een 10-traps automaat die samen met concurrent Ford is ontwikkeld. Het merk met de blauwe ovaal levert de transmissie al in de F-150. Ford vervaardigt haar pick-up sinds de generatiewisseling van aluminium; een keuze die aanvankelijk nogal wat productieproblemen gaf. Chevrolet wil daar zijn vingers niet aan branden, maar kiest als alternatief nu dus wel voor hoogsterkte staal.

Die F-150 is de grootste concurrent van de Silverado 1500. De Ford is het bestverkochte voertuig van de Verenigde Staten. Vorig jaar gingen er 822.799 exemplaren over de toonbank. De Silverado bezette de 2de plek in de verkoopstatistieken met 574.876 registraties. Fors minder, maar General Motors levert hetzelfde model pick-up ook onder GMC label. Ram is de eeuwige derde, al liep dit Fiat Chrysler merk met 489.418 nieuwe eigenaren haar achterstand op Chevrolet wel in.

Reageren is niet mogelijk.