Fiat introduceert 124 GT

0

Fiat zal in maart op de autosalon van Genève een GT versie van de 124 introduceren. Ook voor het sublabel Abarth komt deze variant met metalen klapdak beschikbaar.

De Italianen zijn inmiddels begonnen met het maken van een promotiefilmpje. Dat is het moment waarop de 124 GT kon worden betrapt. De dakconstructie is identiek aan die de Mazda MX-5 RF. Dit betekent een vouwsysteem waarbij de sportwagen in een soort Targa verandert nadat het dak is verdwenen.

De meerkosten van de GT uitvoering ten opzichte van de gewone (Abarth) 124 zullen globaal gelijk zijn als bij de Mazda. Dit betekent dat Fiat er circa 3.700 euro extra voor gaat vragen. De Abarth 124 GT zal zodoende afgerond 51.800 gaan kosten, iets minder dan Mercedes voor de SLC 200 vraagt.

Abarth zal op de autosalon van Genève ook een nieuwe versie van de 595 introduceren. Mogelijk betreft het de Pista uitvoering.

Reageren is niet mogelijk.