Subaru plaagt met Viziv Performance STi Concept

0

Subaru neemt een nieuw studiemodel mee naar de Tokyo Auto Salon die op 12 januari zijn deuren opent. Het gaat om een extra sportieve variant van de oktober vorig jaar op de Tokyo Auto Show getoonde Viziv Performance Concept.

Van deze voorbode van een nieuwe sportieve sedan zal nu een extra sportieve STI uitvoering worden getoond. Specificaties zijn er nog niet, maar Subaru laat weten dat de conceptstudie (Viziv Performance STI genaamd) haar visie op een hete sedan weergeeft.

De vierwiel aangedreven sportieveling is daarmee de voorbode van de opvolger van de huidige (Impreza) WRX STi, waarvan dit jaar de laatste exemplaren (de Final Edition) zullen worden verkocht. De Viziv Performance Concept is 4,63 meter lang en 1,95 meter breed. Zijn carrosseriehoogte bedraagt 1,43 meter.

Voor de aandrijving van de Viziv Performance STi Concept krijgt het bekende 2,0 liter boxerblok assistentie van een elektromotor. Daarmee wordt het dus een hybride. Het is de bedoeling dat de productieversie van het studiemodel op steroïden in 2020 in de showrooms verschijnt.

Reageren is niet mogelijk.