Elektrische Honda vanaf begin 2019 bestelbaar

0

Honda opent begin volgend jaar de orderboeken voor de productieversie van de Urban EV. Deze elektrische compacte hatchback werd vorig jaar september in conceptvorm op de IAA van Frankfurt getoond en oogstte toen direct veel applaus.

De retro vormgegeven elektrische hatchback zal door Honda met voorrang op de Europese markt worden geïntroduceerd, zo stelde topman Takahiro Hachigo, op de Duitse show. Japan volgt pas later. Begin volgend jaar gaan dus de orderboeken open en moet de prijs bekend zijn. Eind 2019 verschijnt hij daadwerkelijk bij de dealers. Mogelijk toont Honda in oktober op de autosalon van Parijs een nagenoeg productierijpe variant. In dat geval zullen ook meer gegevens gecommuniceerd worden.

Momenteel zijn er nog geen specificaties van de Urban EV bekend. Het is echter duidelijk dat het model door Honda als stadsauto gepositioneerd zal worden en 4 volwaardige zitplaatsen heeft. Verder zal de Urban EV beschikken over Vehicle-2-Grid technologie, die de auto in staat stelt om energie terug te leveren aan het net.

Honda wil in 2025 tweederde van haar verkopen genereren met (deels)elektrische modellen. Een betaalbare stadsauto is voor het Japanse merk onmisbaar bij het realiseren van deze doelstelling. Ook wordt er gewerkt aan een elektrische sportwagen. Verder hoopt Honda goede zaken te kunnen doen met de hybride versie van de nieuwe CR-V, die begin volgend jaar op de markt verschijnt.

Comments are closed.