Prijsvergelijking Ford Mustang

0

Ford heeft de orderboeken geopend van de vernieuwde Mustang. De Amerikaanse sportwagen is te bestellen vanaf 69.620 euro. De levering start in april.

Voor bovengenoemd instapbedrag krijg je de handgeschakelde Coupé met 290 pk / 440 Nm sterke 2,3 liter 4 cilinder Ecoboost motor. Die kan optioneel gekoppeld worden aan de nieuwe 10-traps automaat. De prijs bedraagt dan 74.970 euro. De 2,3 liter 4 cilinder EcoBoost motor was voor de facelift nog goed voor 317 pk, maar stoot nu minder CO2 uit (in combinatie met de handgeschakelde 6-bak) 199 gram/km op basis van een gemiddeld verbruik van 9,0 liter/100 km).

De 10-traps automaat is ook leverbaar op de Mustang 5.0 V8. Ford rekent dan 111.840. Daarvan gaat een groot deel naar de Belastingdienst in de vorm van extra BPM. Wil je zelf schakelen in deze 450 pk / 592 Nm sterke topuitvoering, dan bedraagt de prijs 112.445 euro. De V8 versie is 29 pk sterker dan voorheen. In combinatie met de 10-traps automaat is het gemiddelde brandstofverbruik vastgesteld op 12,1 liter/100 km, hetgeen een CO2-emissie van 270 gram/km betekent.

De prijzen van de Mustang Convertible zijn respectievelijk 74.680 euro, 82.315 euro, 120.560 euro en 120.710 euro. Ook bij de open uitvoering is de handgeschakelde 5.0 V8 versie dus iets duurder dan het exemplaar met 10-traps automaat. Deze laatste Mustang kan in 4,3 seconden naar 100 km/u sprinten. De V8 uitvoering is ongeacht de transmissie herkenbaar aan 4 uitlaatpijpen.

FordAudiCadillac
Mustang CoupéTT CoupéATS Coupé
2.32.0 TFSI Competition2.0T Performance
69.620 euro67.335 euro67.040 euro
FordBMWLexus
Mustang Coupé4-serie CoupéLC
5.0 AutomaatM500h
111.840 euro119.106 euro116.795 euro
FordJaguarPorsche
Mustang ConvertibleF-Type ConvertibleBoxster
2.3 Automaat2.0S
82.315 euro80.830 euro89.000 euro
FordChevroletMercedes-AMG
Mustang ConvertibleCamaro ConvertibleC-klasse Cabriolet
5.0V863
120.710 euro123.210 euro125.979 euro

Naast een aangepast uiterlijk (LED verlichting en keuze uit 11 sprekende kleuren, andere bumpers en nieuwe velgdesigns) kenmerkt de facelift van de Mustang zich door MagneRide dempers (die zich aanpassen aan de staat van het wegdek) en een digitaal instrumentarium met 12 inch beeldscherm. Dit display is afkomstig uit de spectaculaire Ford GT. In het interieur worden zachtere materialen gebruikt voor de portier afwerking. De deurgrepen zijn voorzien van een aluminium afwerking. De middenconsole is voorzien van een nieuwe, met de hand gestikte, doorlopende zachte afwerking met stiksels in een contrasterende kleur voor een dynamischer en luxer gevoel. De dashboardrand is verkrijgbaar in 4 nieuwe aluminium afwerkingen. De nieuwe startknop pulseert rood vanaf het moment dat de portier wordt ontgrendeld totdat de motor tot leven wordt geroepen. Met een snelheid van 30 slagen per minuut, weerspiegelt de startknop de hartslag van een pony (in rust).

De koplampen, dagverlichting, richtingaanwijzers en de karakteristieke driedimensionale driedelige achterlichten van de Mustang zijn helder en energiezuinig. LED mistlampen zijn tevens optioneel beschikbaar. De sier ringen van de koplampen zijn opnieuw vormgegeven om de trapezevorm van de bovengrille te benadrukken. Er zijn 3 nieuwe metallic kleuren beschikbaar: Kona Blue, Orange Fury en Royal Crimson. Daarbij kan de uitstraling worden verfraaid met witte of zwarte strepen. Er zijn nieuwe gesmede lichtmetalen velgen van 19 inch verkrijgbaar in verschillende afwerkingen, waaronder Nickel, Ebony Black en Polished Aluminium.


Het motorkap profiel is nu lager en beschikt over geïntegreerde ventilatieroosters, in combinatie met een herzien ontwerp van de benedengrille om de Mustang een scherpere, agressievere neus te geven, terwijl de aërodynamica werd verbeterd. De grotere front splitter drukt op hoge snelheid de voorwielen steviger tegen het wegdek voor een betere stabiliteit. Bredere dorpels optimaliseren de luchtstroom langs de auto, wat zorgt voor 3 procent minder luchtweerstand. Een achterspoiler is optioneel.


Verder heeft Ford de Mustang voorzien van enkele leuke nieuwe functies zoals de Dragstrip modus (waarmee de ‘muscle car’ op scherp wordt gezet voor maximale prestaties) en de Good Neighbour functie (die tempert tijdelijk het geluid van de V8 motor). De handbak is voorzien van nieuwe synchronisatietechnologie. Dankzij elektronisch geregeld tussengas bij terugschakelen laat de 6-bak zich soepeler bedienen, terwijl de sportieve rij beleving volgens Ford versterkt is.

Ford gaat ook de Mustang Bullitt leveren in Nederland. Deze uitvoering is ontwikkeld ter gelegenheid van de 50ste verjaardag van de legendarische film ‘Bullitt’ waarin hoofdrolspeler Steve McQueen achter het stuur van een GT Fastback uit 1968 een 2-tal huurmoordenaars achtervolgt door de straten van San Francisco. De Mustang Bullitt heeft een 464 pk variant van de 5,0 liter V8 onder de kap.

Comments are closed.