Audi SQ3 betrapt

0

Audi heeft Q koorts. De autofabrikant uit Ingolstädt wil in het SUV segment naar een hogere versnelling schakelen, zo laat R&D directeur Peter Mertens weten. In de periode tot 2025 zal elk tweede nieuwe Audi een Q model zijn. Concreet betekent dit dat wij dit jaar en in 2019 in totaal 11 nieuwe types met de letter ‘Q’ in de typeaanduiding kunnen verwachten.

Komende juni zal Audi in Sjanghai de nieuwe Q8 (Chinezen zijn dol op het getal 8) presenteren. Verder komt er van de Q2 een SQ2 afgeleide. In het najaar volgt de tweede generatie Q3. Die zal kort na de presenteren ook leverbaar worden in sterkere SQ3 uitvoering. Die heeft de spionagefotograaf hier voor de lens gekregen.

Net als bij veel andere nieuwe Audi modellen het geval is zal er bij de Q3 gekozen worden voor een behoedzame modernisering. De compacte SUV krijgt een iets gespierdere bouw, een hoekigere grille en smallere luchtunits. De nieuwe Q3 zal net als de Seat Ateca, Skoda Karoq en Volkswagen Tiguan worden gebaseerd op het MQB platform. Dat betekent meer (interieur)ruimte en minder gewicht. De carrosserielengte zal met een paar centimeter toenemen (tot ruim 4,4 meter) om zo iets meer afstand tot de Q2 (4,19 meter) te creëren.

De hier betrapte SQ3, waarvan de verkoop begin 2019 start, slaat een brug tussen de gewone Q3 en de RS Q3. De laatste wordt 400 pk sterk en krijgt een 5 cilinder motor. De SQ3 houdt het bij 320 à 330 pk, afkomstig van de bekende 2.0 TFSI unit. Uiterlijke kenmerken zijn 4 uitlaatpijpen, extra grote wielen (met daarachter rode remklauwen), een markante luchtinlaat in de voorbumper en de voor de S uitvoeringen kenmerkende zilverkleurige afwerking.

Reageren is niet mogelijk.