Facelift voor Chevrolet Camaro

0

Chevrolet heeft de uit 2015 stammende Camaro een grondige facelift gegeven. De voorkant is vernieuwd en ook onderhuids zijn er diverse wijzigingen.

De modeljaar 2019 uitvoering van de Camaro kenmerkt zich door een grotere grille, plattere plus bredere koplampen en een hertekende bumper. Ook de motorkap is gewijzigd. Aan de achterkant zien we vernieuwde lichtunits met LED techniek. Voor de RS en SS uitvoeringen zijn er bovendien nieuw ontworpen 20 inch velgen.

Binnenin is de Camaro voorzien van een nieuw infomediasysteem, dat combineerbaar is met een scherm van 7 of 8 inch. In de binnenspiegel is ook een beeldscherm aangebracht. Dat geeft het beeld van de achteruit rij camera weer.

De snelle SS uitvoering (het blauwe exemplaar op de foto’s) is standaard voorzien van een nieuwe 10-traps automaat. Deze versie, die ook leverbaar is met een handgeschakelde 6-bak), herken je aan het lager geplaatste Chevrolet logo. De zogeheten Bowtie (vlinderdas) heet bij de SS de Flowtie, omdat hij de ‘flow’ van lucht naar de grille bevordert door niet in de weg te zitten. Hij heeft een nóg grotere koelopening in de bumper.

Instapper is de handgeschakelde Turbo 1 LE versie met 275 pk en 400 Nm sterke 2,0 liter 4 cilinder motor. Deze uitvoering is volgens Chevrolet geoptimaliseerd voor gebruik op het circuit en heeft een aangepast onderstel, Brembo remmen, extra rij modi, Recaro sportstoelen en een gewichtsverdeling van bijna 50:50; vrijwel ideaal dus.

De vernieuwde Camaro komt ook naar Nederland, maar wanneer precies is nog niet bekend. Prijzen van de in Lansing (Michigan) geproduceerde ‘muscle car’ volgen nog. De Camaro wordt ook weer leverbaar in Convertible uitvoering.

Reageren is niet mogelijk.