Prijsvergelijking Audi A6

0

De nieuwe Audi A6 is met ingang van vandaag te bestellen. De levering start in juli. Er is in eerste instantie keuze uit twee uitvoeringen: de 286 pk sterke 50 TDI met 8-traps Tiptronic automaat (76.995 euro) en de 340 pk sterke 55 TFSI met 7-traps gerobotiseerde S-tronic transmissie (78.745 euro). Beide uitvoeringen beschikken over Quattro vierwielaandrijving en milde hybride technologie.

AudiBMWJaguar
A65-serieXF
50 TDI Pro Line30d Executive30d Prestige
80.795 euro79.950 euro79.490 euro
AudiMercedesTesla
A6E-klasseModel S
55 TFSI Pro Line+400 4Matic75 D
85.645 euro87.906 euro87.080 euro

De A6 is er in 3 uitrustingsniveaus: standaard, Design en Sport. Uiteraard is hij er daarnaast ook in Pro Line en Pro Line Plus uitvoering. Dankzij het volledig digitale MMI touch response besturingssysteem en spraakbediening is hij volgens Audi intuïtief te bedienen. Ook kan de A6 met andere auto’s en internet communiceren. Zo wordt volgens Audi de routegeleiding efficiënter en veiliger omdat de bestuurder tijdig informatie krijgt over eventuele gevaarlijke situaties. De nieuwe A6 is met Parking Pilot en Garage Pilot functie ook klaar voor het automatisch een parkeerplaats of parkeergarage in/uitrijden.

De A6 in standaarduitvoering beschikt over LED koplampen, MMI navigatiesysteem, het geïntegreerde bedieningsconcept Audi Touch Respons, Audi Connect diensten, automatische airconditioning (2 klimaatzones), een alarminstallatie en assistentiesystemen als Parkeerhulp Plus, Audi Lane Departure Warning, Audi Pre Sense Front & Basis en 18-inch lichtmetalen velgen.

De A6 Design voegt daar exterieurdetails in (donker)chroom en specifieke lichtmetalen velgen aan toe. In het interieur springt bij dit uitrustingsniveau de bekleding in stof/leder in het oog. De A6 Sport heeft designelementen in chroom en aluminium. Bovendien beschikt hij over sportstoelen en 18-inch lichtmetalen velgen in ‘5-arm design’.

Voor een meerprijs van 3.800 euro is de Pro Line uitvoering van de A6 beschikbaar. De uitrusting wordt dan uitgebreid met MMI Navigatie Plus, de Audi Virtual Cockpit, een geluidsinstallatie van het huis, een interface voor de telefoon, elektrisch verstelbare stoelen (met geheugenfunctie aan bestuurderszijde) en automatisch dimmende & inklapbare buitenspiegels met geheugen functie. Pro Line Plus vergt een meerprijs van 6.900 euro. De A6 is dan tevens voorzien van lederen Milano bekleding, stoelverwarming vóór en HD Matrix LED koplampen. In een later stadium komt ook het S-line exterieur (en daarmee de sportief getinte Pro Line S uitvoering) beschikbaar voor het uitrustingniveau Sport. Individuele opties waarmee de A6 leverbaar is, zijn onder andere dynamische vierwiel besturing, ambiente verlichting voor het interieur, Audi Premium Air Quality en Audi Connect Key. Uiteraard is er een uitgebreid aanbod lichtmetalen velgen en exterieurkleuren; zelfs een kleur naar klantwens is mogelijk.

Het gamma wordt snel uitgebreid met een 231 pk sterke 45 TDI, een 204 pk sterke 40 TFSI en een 245 pk sterke TFSI. Deze beide benzinemodellen hebben een 2,0 liter 4 cilinder unit onder de kap (de 55 TFSI een 3,0 liter V6 unit). De 45 TDI heeft een geknepen variant van de motor van de 50 TDI: een 3,0 liter grote V6. De prijzen van de nieuwe motoruitvoeringen worden in aanloop naar de marktintroductie bekend gemaakt.

Reageren is niet mogelijk.