Prijsvergelijking Citroën C1 Elle / Urban Ride

0

De Citroën C1, waarvan sinds de introductie meer dan 1 miljoen exemplaren zijn verkocht, heeft een aantal wijzigingen ondergaan. Daarover heb je al kunnen lezen op Autointernationaal.nl . Nu zijn ook de prijzen bekend.

De modeljaar 2019 uitvoering van de C1 kenmerkt zich door het nieuwe Citroën logo, een vers kleurenpalet en fraaiere interieurmaterialen. Hij presteert beter dankzij een iets hoger vermogen voor de 1,0 liter motor die bovendien voldoet aan de Euro 6.2 norm. Bovendien worden er 2 speciale series uitgebracht: de elegante en trendy Elle (in samenwerking met het gelijknamige magazine) en de stoere en dynamischer ogende Urban Ride. Beide C1 uitvoeringen kunnen nu worden besteld en zullen eind juni bij de Nederlandse dealer arriveren.

Citroën Fiat Smart
C1 500 Fortwo
Elle 72 Young 80 Prime 71
15.790 euro 15.095 euro 15.036 euro
Citroën Opel Toyota
C1 5-deurs Karl Aygo
Urban Ride 72 Rocks 75 X-First 72
15.350 euro 15.199 euro 15.290 euro

Met de wijzigingen hoopt Citroën de opgaande verkooplijn bij de C1 vast te houden. In 2017 steeg het aantal kentekenregistraties wereldwijd met 8,4 procent  (+ 14.000 exemplaren). Deze groei zette dit jaar gestaag door (eind februari lag de afzet 13,7 procent boven het niveau van vorig jaar). In Nederland namen de verkopen in de eerste 4 maanden van dit jaar toe met 18,6 procent. In april was er zelfs sprake van een afzetstijging van 43,1 procent.

Er zijn nu 8 carrosseriekleuren, waaronder 2 nieuwe: Nude (die Jelly Red vervangt) en Calvi Blue (deze tint komt in de plaats van Smalt Blue). Bovendien worden er 2 nieuwe kleurschakeringen aangeboden voor de Twotone versies (met Noir Caldéra dak). In totaal kan gekozen worden uit 32 verschillende combinaties. In het interieur van de C1 kan de klant zijn persoonlijke smaak ver doorvoeren met een ruime keuze aan nieuwe bekledingen, zoals de stoffen bekleding Square Blue en Color Packs in de tinten Satin Grey, Urban Blue, Glossy Black, White en Sunrise Red. De Citroën is leverbaar met 6 rij hulpsystemen: Active City Brake, Hill Start Assist, Lane Departure Warning System, Traffic Sign Recognition, een achteruit rij camera en Keyless Entry & Start. De modeljaar 2019 uitvoering van de C1 wordt verder gekenmerkt door nieuwe technologieën als Traffic Sign Recognition en een uitgebreidere Mirror Screen (Apple Car Play™, Android Auto en Mirror Link; een functie die het scherm van een telefoon weergeeft op het 7 inch grote touch screen). Een verbeterde akoestiek moet zorgen voor een hoger comfortniveau. Het eerder genoemde vernieuwde motorblok (de door Toyota ontwikkelde 3-cilinder 1,0 liter), levert nu 72 pk in plaats van voorheen 69 pk. Hij kan worden gekoppeld aan een handgeschakelde 5 versnellingsbak of een elektronisch bediend exemplaar.

Na de eerder dit jaar gepresenteerde C3 Elle is er nu een soortgelijke uitvoering van de C1. Die is voorzien van 15 inch lichtmetalen Planet en is uitgevoerd in de exclusieve kleurencombinatie Nude / Noir Caldéra (dak). Verder is deze uitvoering herkenbaar aan de specifieke sticker op de achterste zijruit en de extra getinte zijruiten en achterruit. Voor de C1 Elle worden bovendien 2 kleurcombinaties als optie aangeboden: Blanc Lipizan / Gris Gallium (dak) en Noir Caldéra / Gris Gallium (dak). De samenwerking met het modetijdschrift is zichtbaar aan het aluminium Elle plaatje op de voorportieren. Voor het interieur is de gemêleerde grijze stoffen bekleding Wave Light Grey gebruikt, voorzien van sierstiksels in Cherry Pink. Het multimediapaneel en de dashboardstrip is uitgevoerd in de kleurstelling Rose Anodisé. Op het dashboard aan passagierszijde bevindt zich eveneens het Elle logo. Hij (of is het een zij?) heeft speciale vloermatten voor & achter met een Cherry Pink bies en het eerder genoemde logo. De C1 Elle is gebaseerd op het luxe uitrustingniveau Shine. Dit betekent concreet dat de Citroën voorzien is van zaken als elektrisch verstelbare plus verwarmbare buitenspiegels, een achteruit rij camera, een via het stuurwiel bedienbaar MP3 compatible geluidsinstallatie met 4 speakers, een carkit met Bluetooth en een USB aansluiting. De Elle versie biedt daarnaast ook: het Pack Comfort Plus met automatische airconditioning en automatische inschakeling van de dimlichten. Daarnaast is de C1 Elle standaard voorzien van Keyless Entry & Start. Optioneel is het Pack Drive Assist leverbaar met Active City Brake (noodremsysteem voor in de stad), Active Lane Departure Warning en Traffic Sign Recognition. De C1 Elle heeft het eerder genoemde 7 inch touch screen Mirror Screen. Hij is er alleen met de handgeschakelde versnellingsbak en kost 15.790 euro.

Uiterlijke kenmerken van de stoer en robuust ogende C1 Urban Ride zijn buitenspiegelkappen in Noir Caldéra, extra getinte achterste ruiten en een carrosserie die is voorzien van bredere  wielkasten in Noir Mat. Ook van de partij zijn de 15 inch lichtmetalen Planet zwarte velgen (diamantglans als gratis optie) met contrasterende Sunrise Red wielnaaf doppen. Deze look past volgens Citroën perfect bij de nieuwe carrosseriekleur Calvi Blue. Andere leverbare tinten zijn: Gris Gallium, Gris Carlinite, Noir Caldéra en Blanc Lipizan. Daarnaast is deze speciale serie aan de buitenkant herkenbaar aan stickers met grijze en oranje geometrische motieven op de C stijlen. Deze kleuren zien we ook weer terug in het interieur. De C1 Urban Ride heeft speciale Square Blue stoffen bekleding en decoratieve elementen in Orange Anodisé op het multimediapaneel en de dashboardstrip. De sokkel van de versnellingspook en de omlijsting van de ventilatieopeningen aan de zijkanten zijn uitgevoerd in Noir Brillant. Een sticker op het dashboard en speciale vloermatten voor & achter met het Urban Ride logo zijn eveneens standaard. Ook deze speciale versie van de C1 is gebaseerd op de Shine uitvoering. Zijn meeruitrusting zit hem in het 7 inch touch screen met Mirror Screen). De C1 Urban Ride is er ook met 5 portieren en als Airscape cabrioletversie met een gebruiksvriendelijk, groot (800 breed x 760 mm lang), elektrisch bedienbaar canvas schuifdak. Die heeft de kleur Sunrise Red. De C1 Urban Ride is er alleen met handbak en kost 14.990 euro.

Reageren is niet mogelijk.