Prijs vergelijking Ford Fiesta ST

0

De prijs van de Ford Fiesta ST is bekend. De 200 pk sterke sportieve variant staat voor 31.790 euro in de showrooms.

Ter vergelijking: de oude editie van het bommetje mocht aan het eind van zijn verkoopcarrière weg voor 27.625 euro. Die was weliswaar 18 pk minder sterk, maar had wel een iets grotere motor (1,6 liter versus 1,5 liter) en een extra (4de) cilinder. De nieuwe Fiesta sprint in 6,7 seconden naar 100 km/u. Daarmee is hij 0,2 tel rapper dan zijn voorganger.

FordPeugeotRenaultVolkswagen
Fiesta 5-deurs208 3-deursClio 5-deursPolo 5-deurs
STGTI PSRSGTI
31.790 euro31.170 euro30.390 euro30.090 euro

Voor de genoemde 31.790 euro levert Ford de Fiesta ST standaard in 5-deurs uitvoering. Dat is ietwat vreemd, want er is ook een achterportierloze uitvoering van de modelreeks. En juist die zou zich à la de Mini Cooper uitstekend laten combineren met een uitgesproken sportief karakter. Maar goed, wie weet heeft Ford wel spijt van die 3-deurs versie en wordt deze carrosserievariant alleen gebruikt om de instapuitvoeringen goedkoper te maken.

Ford levert de hete Fiesta in Nederland in zogeheten ST3 trim. Dit houdt een uitrusting in die zaken omvat als het Light Upgrade Pack, 18-inch lichtmetalen velgen, cruisecontrole, sleutelloze toegang, een met leer bekleed stuurwiel, een met hetzelfde materiaal omhulde versnellingspook knop, het Comfort Pack, privacyglas, een geluidsinstallatie van B&O (met 9 luidsprekers en een subwoofer) en het Sync3 infomediasysteem.

Reageren is niet mogelijk.