Prijsindicatie Borgward BX7 TS Limited Edition

0

Borgward is eindelijk in Duitsland begonnen met de verkoop van de BX7. Met dit SUV model wil het beroemde merk, tegenwoordig in Chinese handen, een comeback maken op de Europese automarkt.

Voor wie geïntrigeerd is door de wederopstanding van Borgward onder Chinese voogdij, is het interessant om naar Duitsland te gaan, het geboorteland van het merk. Sinds kort is hij daar weer te koop. Vooralsnog gaat het echter om slechts één model, de BX7. Deze SUV werd in 2015 al onthuld op de IAA van Frankfurt. In een later stadium voegt Borgward ook de BXi7, de elektrische variant, aan het Duitse leveringgamma toe.

Het Europese debuut vindt plaats met een extra chique versie van de BX7, de TS Limited Edition, die standaard zeer compleet is uitgerust. Hij gaat omgerekend 60.000 euro kosten. Onder de kap zit een 2,0 liter turbomotor van 224 pk / 300 Nm die gekoppeld is aan een 6-traps automaat. Daarmee zou de 4,72 meter lange en 1,92 meter brede SUV gemiddeld 8,9 liter benzine per 100 km verbruiken. Dat betekent een CO2-uitstoot van 212 gram/km. Tussen de assen van de 5-zitter bevindt zich een afstand van 2,76 meter.

Christian Borgward, de kleinzoon van oprichter Carl Borgward, is de initiatiefnemer achter de comeback van het beroemde merk. Met geld van de Chinese Foton Motor Company kon zijn droom realiteit worden. Borgward heeft een overeenkomst getekend met de Duitse fastfit keten A.T.U. Via diens 577 filialen tellende netwerk zal Borgward de BX7 in Duitsland worden onderhouden. De verkoop vindt primair via internet plaats.

 

Reageren is niet mogelijk.