Prijsvergelijking Audi A6 Avant

0

In aanloop naar de marktintroductie in september heeft Audi de orderboeken voor de nieuwe A6 Avant geopend. De stationwagon is in eerste instantie leverbaar als 45 TDI Quattro (vanaf 77.145 euro) en als 50 TDI Quattro (vanaf 82.945 euro). Het gamma wordt gaandeweg verder uitgebreid.

De nieuwe A6 Avant heeft een bagageruimte capaciteit van 565 liter (1.680 liter met neergeklapte achterbank). Alle uitvoeringen beschikken over milde hybride technologie voor een zo laag mogelijk verbruik. Er is keus uit 4 verschillende onderstellen, waaronder een versie met instelbare schokdempers en adaptieve luchtvering. Vierwiel sturing is een optie.

Alle uitvoeringen van de nieuwe A6 Avant beschikken over LED koplampen & achterlichten, aluminium dakreling, MMI navigatie, een elektrisch bediende achterklep, het geïntegreerde bedieningsconcept ‘Audi Touch Response’, Audi Connect diensten inclusief Audi Connect noodoproep & service, automatische airconditioning, parkeersensoren voor & achter, Audi Lane Departure Warning, automatische snelheidsregeling, 18 inch lichtmetalen velgen en trekhaakvoorbereiding.

Om de A6 Avant naar eigen smaak samen te stellen, is er keuze uit 2 uitvoeringen. De Design variant (meerprijs 1.600 euro) staat voor vele chromen exterieuraccenten en een interieur met afwerkingelementen in mono puur & aluminium, een multifunctioneel met leder bekleed sportstuur, gedeeltelijk lederen bekleding en speciale lichtmetalen velgen. De Sport uitvoering (meerprijs 1.900 euro) omvat onder meer sportstoelen vóór, aluminium en chromen exterieuraccenten, 5-spaaks lichtmetalen velgen en specifieke afwerkingdetails voor het interieur.

De A6 Avant is er voor een meerprijs van 3.800 euro ook in Pro Line tenue. De uitrusting wordt dan aangevuld met MMI Navigatie Plus, de Audi Virtual cockpit, een geluidsinstallatie van het huis, Audi Smartphone Interface en elektrisch bediende voorstoelen (met geheugenfunctie voor bestuurdersstoel). De A6 Design is er bovendien als Pro Line Plus (meerprijs: 6.900 euro) met aanvullend stoelverwarming, lederen Milano bekleding, HD Matrix LED koplampen en elektrisch verstelbare, inklapbare en automatisch dimmende buitenspiegels. De Pro Line S uitvoering is voor een meerprijs van 6.600 euro exclusief beschikbaar voor de A6 Avant Sport. Naast alle Pro Line elementen zijn hierbij ook S-line elementen inbegrepen. Daarmee krijgt zowel het interieur als het exterieur een extra sportieve uitstraling.

AudiMercedes-BenzVolvo
A6 AvantE-klasse EstateV90
45 TDI 220d 4Matic PremiumD5 Inscription
77.145 euro78.142 euro75.195 euro
AudiBMWJaguar
A6 Avant Design5-serie TouringXF Sportbrake
50 TDI Pro Line+40d High Executive30d Portfolio 19 inch
91.445 euro94.788 euro89.150 euro

Op dit moment is de A6 Avant zoals gezegd te bestellen in 2 uitvoeringen: de 45 TDI Quattro met een 231 pk sterke dieselmotor en de 50 TDI Quattro met een 286 pk variant van dezelfde 3,0 liter V6 unit. Beide modellen worden standaard geleverd met een 8-traps automaat en zijn beschikbaar vanaf september. Het gamma wordt snel verder uitgebreid. Er komen versies met voorwielaandrijving en de motorenrange wordt aangevuld met een 40 TDI (met 204 pk sterke 2,0 liter dieselmotor) en de 245 pk 45 TFSI (met 2,0 liter benzinemotor).

Reageren is niet mogelijk.