De Insignia klant is koning bij Opel Exclusive

0

Opel wil haar klanten op haar wenken bedienen met de Exclusive lijn. In dit kader is niets onmogelijk. Bijvoorbeeld jouw Insignia in dezelfde kleur als jouw favoriete stropdas laten spuiten. Kost wel 3.999 euro, maar het kan voortaan wel bij de Duitsers!

Heb je ooit het gevoel gehad dat de vijftig grijs tinten die autofabrikanten aanbieden niet interessant genoeg zijn? Geen probleem, want verschillende merken bieden klanten de keuzemogelijkheid om hun vierwieler een uniek lakkleurtje te geven. Dat kost een stevige duit, maar er is blijkbaar een markt voor.

Opel doet nu ook mee met die trend, om te beginnen met de Insignia. Het is namelijk mogelijk om voor 3.999 euro deze middenklasser in elke gewenste kleur te laten spuiten. Veel geld, maar aan de andere kant: een Opel in dezelfde kleur als je paardentrailer: daar ga je zeker indruk mee maken op de lokale dressuurbijeenkomst. Je hoeft alleen maar een voorbeeld aan te leveren en de verfexperts van de Duitse fabrikant maken er een autolak van.


Overigens omvat het standaardassortiment van het Exclusive programma 15 bijzondere kleuren. Die hebben een meerprijs van 2.499 euro. Er is keuze uit de Exclusive-kleuren Pure Black, Racing Grey, Light Champagne, Scorpio Grey, Tabacco Brown, Electric Yellow, Darksea Blue, Shiny Grey, Tornado Blue, Power Blue, Panther Black, Greenery, Dynamic Orange, Vanity Red en Glory Red.

Klanten die hun Insignia een nóg persoonlijker touch willen geven, kunnen ook zelf de kleur bepalen, tegen een meerprijs van 3.999 euro. Er zijn maar liefst 16 miljoen mogelijkheden. Opel Exclusive klanten kunnen kiezen uit 4 typen lak: Metallic (bevat aluminiumdeeltjes in diverse grootten), Parelmoereffect (bevat minutieuze fragmenten van gemalen mica of aluminiumdeeltjes), Solid finish (voor een bijzonder sterke effen tint, zonder additieven) en getinte blanke lakafwerking (de laatste blanke laklaag is licht gekleurd waardoor de lak een intensieve en briljante diepte heeft).

Voor de samenstelling van je eigen lakkleur hoef je alleen maar een foto aan te leveren van de tint die je wilt hebben en dan gaan de technici van Opel aan de slag om daarvan een autolak te maken. Op basis van de aangeleverde foto krijg je eerst een kleurstaaltje, zodat je kunt kijken of het resultaat naar wens is. Het Exclusive programma van Opel omvat verder diverse lichtmetalen velgen in de maten 18 en 20 inch, de mogelijkheid om de chromen delen te vervangen door hoogglans zwarte elementen, unieke ledersoorten & kleuren en diverse extra afwerkingmogelijkheden voor het dashboard.

Comments are closed.