McLaren maakt 720S nóg exclusiever

0

McLaren presenteert 2 nieuwe, door de Special Operations divisie ontwikkelde, aankleedthema’s voor de 720S: het Track Theme en het Pacific Theme. Daarmee wordt de supersportwagen nóg exclusiever.

De 720S Track Theme is deels uitgevoerd in Anniversary White, de kleur die McLaren in de jaren ’80 op haar Formule 1 wagens gebruikte. De Airbrake heeft de kleur Carbon Black. De met de hand geschilderde strepen op de motorkap, deuren, achterpanelen hebben ook een bijzondere tint: Tarroco Orange. Dat is dezelfde kleur als de F1-wagen van McLaren vorig jaar had.

Details in dezelfde oranje tint op de buitenzijde van de hoogglans zwarte velgen en een Seedy Kiwi logo op de spiegelkappen maken de buitenkantversiering compleet. Alle koolstofvezeldelen zijn afgewerkt met een satijnglans finish.

Het interieur is bekleed met Jet Black Alcantara met contrasterende stiksels in McLaren Orange. Verder heeft de Track Theme een titanium gordelbevestiging. Deze is 50 procent lichter dan het stalen exemplaren. De 6-punts racegordel is ideaal voor circuitgebruik.

De kleur Cerulean Blue is het meest opvallende designelement van het door luxe gekenmerkte 720S Pacific Theme. Deze tint is geïnspireerd op die van de diepste oceaan ter wereld, waaraan het thema ook zijn naam ontleent. De kleur wordt ook gebruikt voor de huidige Formule 1 auto van McLaren.

Diverse componenten van de auto zijn uitgevoerd in andere tinten blauw. Zo zijn de luchtinlaten in de deuren uitgevoerd in Estoril Blue. Delen van het dak, de front splitter, de luchtinlaten, de spiegelkappen, de diffusor, het achterdek, de achterbumper en de motorafdekking hebben de kleur Cobalt Blue.

In het interieur keert de karakteristieke kleur uiteraard ook terug. De 720S Pacific Theme beschikt standaard over stoelen met speciale blauwe inzetstukken en contrasterende stiksels. Een blauwe 12-uursmarkering op het stuurwiel maakt het geheel af.

Het Track Theme en het Pacific Theme vormen een aanvulling op de 720S Velocity die McLaren in 2017 op de autosalon van Genève presenteerde. “De overweldigende reacties op dit model hebben ertoe geleid dat wij nog 2 aankleedthema’s hebben ontwikkeld die passen in het 720S portfolio van de McLaren Special Operations (MSO) divisie. Zij laten zien dat deze afdeling aan vrijwel alle wensen kan voldoen als het gaat om het naar inzicht van de klant aanpassen van de auto”, aldus divisiedirecteur Ansar Ali.

Hij voegt er aan toe: “De 720S is sowieso al bijzonder in alle opzichten, maar er zijn altijd mogelijkheden om hem nóg specialer te maken met een individuele, creatieve input. Dat is het moment om McLaren Special Operations (verantwoordelijk voor alle bijzondere projecten van het merk, red.) in te schakelen”. De 720S is vanaf nu te bestellen met de nieuwe aankleedthema’s. De Nederlandse prijzen zijn nog niet bekend.

Comments are closed.