Prijs vergelijking Porsche Panamera GTS

0

Porsche breidt de Panamera uit een sportieve GTS uitvoering. Die wordt ook verkrijgbaar als praktischere Sport Turismo. Beide carrosserievarianten arriveren nog dit jaar bij de dealers in de showroom en zijn per direct te bestellen.

De Panamera GTS heeft onder de kap de bekende 4,0 liter dubbel geblazen V8 die voorzien is van een WLTP partikelfilter. Hij is 20 pk en 100 Nm krachtiger dan de motor van de vorige generatie, namelijk 460 pk vermogen en 620 Nm aan koppel. Die had een 4,8 liter grote V8. Ter vergelijking: de Panamera Turbo is goed voor 550 pk. Het instapmodel biedt 330 pk, afkomstig van een enkelvoudig geblazen 3,0 liter V6. De Panamera S heeft een 2.9 unit onder de kap met 2 turbo’s en 440 pk. Zijn vermogen ligt dus niet veel lager dan bij de GTS versie, maar qua koppel is er sprake van een verschil van 70 Nm.

Standaard is een 8-traps PDK automaat met dubbele koppeling. Verder is de Panamera GTS voorzien van het Sport Chrono Pakket en Porsche Traction Management (PTM) vierwielaandrijving. Deze optelsom van techniek maakt het mogelijk om in 4,1 seconden naar 100 km/u te sprinten. De topsnelheid bedraagt 292 km/u (Sport Turismo 289 km/u). Het gemiddelde benzineverbruik bedraagt 10,3 liter per 100 km (10,6 liter voor de Sport Turismo).

Het sportonderstel van de Panamera GTS ligt 10 mm dichter boven het asfalt dan bij de reguliere versies. Daarnaast is het Porsche Active Suspension Management sportiever afgesteld. De Panamera GTS beschikt verder standaard over grotere remmen (390 millimeter vóór en 365 mm achter), adaptieve luchtvering met driekamer technologie en een sportuitlaat. De uitrusting van de Panamera GTS omvat donkere exterieurdetails (behorend bij het standaard Sport Design pakket) en speciale 20 inch velen.

Het interieur is afgewerkt met zwart Alcantara, andere stiksels, GTS logo’s en aluminium. Het multifunctionele stuurwiel is voorzien van schakelflippers. Dankzij de Connect Plus module kan er gebruik worden gemaakt van internetdiensten. De GTS is de eerste Panamera met het nieuwe voorruitprojectie systeem van Porsche.

PorscheMaseratiMercedes-AMG
PanameraQuattroporteE-klasse
GTSS63 S
189.500 euro185.592 euro181.140 euro

De GTS uitvoering van de Panamera kost 189.500 euro indien je de gewone liftback versie wilt, of 195.600 euro indien de voorkeur uitgaat naar de Turismo Sport variant. De marktintroductie is in december. De Panamera GTS wordt leverbaar in een stel felle kleuren.

Reageren is niet mogelijk.