Mazda geeft MX-5 koolstofvezel hardtop

0

Mazda pakt groot uit op de van 11 t/m 14 januari te houden Tokyo Auto Salon. Het absolute hoogtepunt is deze MX-5 Roadster Drop-Head Coupé Concept: een versie met afneembare koolstofvezel hardtop.

Volgens Mazda zorgt de afneembare koolstofvezel hardtop bij de MX-5 voor extra stijfheid. Of de Japanners productieplannen hebben voor het model is niet bekend. Vooralsnog spreekt Mazda van een conceptstudie, maar als de reacties tijdens de Tokyo Auto Salon enthousiast zijn, komt er zeker een productievertaling. Het Japanse merk levert de MX-5 al wel met een neerklapbak ‘hard’ dak. Dat is de RF versie, waarbij de letters staan voor: Retractable Fastback.

Mazda heeft de MX-5 Drop-Head Coupé Concept, het Japanse alternatief voor de Abarth 124 GT, extra visuele pit gegeven in de vorm van een andere frontsplitter, prominentere zijschorten en 16-inch Rays velgen. Het studiemodel is gespoten in de kleur Soul Red Crystal Metallic. Het interieur van de MX-5 Drop-Head Coupé Concept is voorzien van sportstoelen van Recaro en aluminium pedalen.

Voor meer ‘mechanische’ pit moeten een nieuw vliegwiel en een verbeterd luchtfilter zorgen. In standaardconfiguratie is de MX-5 met 2,0 liter motor tegenwoordig goed voor 184 pk. De motor upgrade is wellicht nodig om het meergewicht van de hardtop (16 kilo) te compenseren. Andere technische aanpassingen zijn de montage van een limited-slip sperdifferentieel (LSD).

Reageren is niet mogelijk.