Prijs vergelijking Chevrolet Corvette Final Edition

0

Chevrolet zwaait de huidige generatie Corvette C7 in Europa uit met Z06 Final Edition.

In de coulissen wacht de nieuwe Corvette C8 om op het toneel te verschijnen. Maar niet voordat Chevrolet haar Europese fans van de C7 generatie een passend afscheid gunt in de vorm van de Final Edition. Die komt beschikbaar voor de uitvoeringen Grand Sport en Z06.

De Final Edition van de Corvette C7 Stingray krijgt een aërodynamische bodykit van koolstofvezel. Die heeft niet alleen een esthetische functie, maar zorgt ook voor meer neerwaartse druk en dus een betere wegligging. De Final Edition maar houdt het bij 2 lakkleuren: Sebring Orange Tintcoat Metallic (zoals op de foto’s) en Ceramic Matrix Grey Metallic. Achter de zwarte Cup velgen huizen koolstofkeramische remmen van Brembo. Kleverige Michelin Pilot Sport Cup 2 banden zijn standaard. Het Z07 chassispakket zorgt er voor dat het onderstel beter opgewassen is tegen beproevingen op het circuit.

Het interieur van de Corvette C7 Final Edition combineert zwart nappaleer met microvezel, speciale stiksels in een contrasterende kleur en carbon inzetpanelen. De Competition sportstoelen en de Performance Data Recorder die telematicagegevens bundelt (en waarmee je de prestaties van de auto kunt meten en vergelijken) zijn ook standaard op deze versie.

De Final Edition komt ook beschikbaar voor Nederland. Chevrolet start binnenkort met de levering. De uitzwaaiuitvoering is beschikbaar als Grand Sport (466 pk) en Z06 (659 pk), maar alleen als Coupé. De eerste kost met handbak 187.005 euro en met automaat 187.925 euro. Voor de Corvette Z06 Final Edition rekent Chevrolet 215.000 euro.

ChevroletMercedes-AMGNissan
CorvetteGTGT-R
Grand Sport F.E.SPrestige
187.925 euro181.165 euro181.100 euro
ChevroletAston MartinMcLaren
CorvetteVantageSport Series
Z06 Final Edition540C
215.000 euro211.000 euro211.700 euro

De Corvette staat voor een ingrijpende gedaanteverwisseling. Want in tegenstelling tot de vorige generaties zal de C8 zijn motor niet langer in de neus, maar centraal achterin dragen. Maar zover zijn we voorlopig dus nog niet. Eerst maakt Chevrolet nog werk van de Final Edition. Het lijkt er overigens op dat de C7 generatie voor de thuismarkt nog enige tijd doorgebouwd gaat worden. Daar is de vraag voldoende groot om 2 modelreeksen te kunnen ‘dragen’. Wij stappen, als de uitzwaai-editie is uitverkocht, direct over op de Corvette C8 met middenmotor.

Reageren is niet mogelijk.