Prijs vergelijking Kia Optima Sportswagon PHEV

0

Na de reguliere uitvoeringen van de Kia Optima, is nu ook de stekkerhybride versie vernieuwd. Deze semi-elektrische versie heeft een nieuw ontworpen front en is uitsluitend beschikbaar als Sportswagon (SW). Bestellen kan per direct voor prijzen vanaf 44.395 euro.

De wijzigingen aan het front van de Optima betreffen een nieuw ontworpen bumper met geïntegreerde LED mistlampen. Ook de andere 17 inch lichtmetalen velgen en de verse carrosseriekleur Runway Red zorgen voor een frisse uitstraling. Andere noviteiten zijn sfeerverlichting en vermoeidheidsherkenning.

De vernieuwde Optima SW PHEV is leverbaar in de uitvoeringen DynamicPlusLine (44.395 euro) en ExecutiveLine (47.895). Standaard op beide versies is een infomediasysteem met 8,0 inch beeldscherm, een navigatie installatie, voorbereiding voor Apple CarPlay & Android Auto, een draadloos oplaadstation voor telefoons, Bluetooth connectiviteit met stuurwielbediening en een premium geluidsinstallatie van Harman Kardon. Ook LED koplampen & achterlichten, verwarmbare voorstoelen, een panoramisch schuif/kanteldak en een slimme automatische achterklep zijn standaard.

KiaBMWMini
Optima Sportswagon2-serie Active TourerCountryman
PHEV Dynamic+25xe iPerformanceCooper S E Chili
44.395 euro44.927 euro44.800 euro

De ExecutiveLine voegt daar onder meer nog aan toe: slimme parkeerhulp, lederen bekleding, elektrisch verstelbare voorstoelen met geheugenfunctie voor de bestuurdersstoel, een verwarmbare achterbank en geventileerde voorstoelen.

KiaMitsubisi
Optima SportswagonOutlander
PHEV ExecutivePHEV Instyle
47.895 euro47.490 euro

Afhankelijk van de uitvoering is de Kia Optima SW PHEV voorzien van een uitgebreide reeks rij hulpsystemen die de veiligheid naar een hoger niveau tillen. Denk aan autonome noodremassistentie (AEB), adaptieve cruise controle, dode hoek detectie, kruisend verkeer detectie achter, actieve rijbaanassistentie, vermoeidheidsherkenning en een 360 graden camera.

De stekkerhybride aandrijflijn van de Optima SW PHEV bestaat uit een 2.0 GDi benzine-unit en een elektromotor in combinatie met een 11,26 kWh batterij. Daarmee kan de Kia over een afstand van 62 km volledig elektrisch kan rijden met een topsnelheid van 120 km/u volgens de WLTP meetmethode. Het systeemvermogen bedraagt 205 pk en de gecombineerde verbruik & uitstootwaarden zijn vastgesteld op 1,4 liter per 100 km en 33 gram CO2 per km. Een 6-traps automaat is standaard.

Het lage benzineverbruik is mede te danken aan het Eco Das systeem, welke op basis van de navigatieroute analyseert en de berijder informeert. De techniek bestaat uit 2 onderdelen: Coasting Guide Control (CGC) en Predictive Energy Control (PEC). De eerste component adviseert wanneer je het beste het gaspedaal kunt liften of moet afremmen, waarmee kinetische remenergie wordt omgezet in elektrische energie voor de batterij. PEC beïnvloedt het energieverbruik op basis van topografische veranderingen op de route. Zo bepaalt het systeem wanneer de batterij op het beste moment bijgeladen kan worden en op welk moment de opgeslagen energie het meest efficiënt benut kan worden.

De Optima SW PHEV is per direct te bestellen bij de dealer. Zoals elke Kia wordt ook dit model standaard geleverd inclusief de uniek lange garantietermijn van 7 jaar of 150.000 kilometer. Deze waarborg geldt voor de gehele auto inclusief het accupakket en de elektromotor.

Reageren is niet mogelijk.