Mazda MX-5 30th Anniversery Edition Live

0

Mazda viert dat het 3 decennia geleden is dat de originele MX-5 op de 1989 editie van de Chicago Auto Show zijn werelddebuut geleefde. Dat gebeurt met deze speciale 30th Anniversary Edition die in een gelimiteerde oplage van 3.000 stuks beschikbaar komt.

In de Verenigde Staten draagt de Mazda de extra typeaanduiding ‘Miata’. In de volksmond wordt dat uitgelegd als: ‘Miata Is Always The Answer’. Van de MX-5 30th Anniversary Edition komen er 10 stuks naar Nederland. Het jubileummodel is gespoten in de nieuwe kleur Racing Orange; volgens Mazda de kleur van een mooie zonsopgang.

Niet alleen de carrosserie is oranje, maar ook de remklauwen en bepaalde interieurdecoratie elementen op de deurpanelen en op het dashboard. Verder zijn de stiksels, de ringen rond de ventilatieroosters en de afwerking van de zetelbekleding in oranje uitgevoerd. De sportstoelen zijn overigens afkomstig van Recaro.

Andere herkenningspunten van de MX-5 30th Anniversary zijn de speciale, zwarte Rays velgen en de badges met productienummer op de voorschermen. Aan boord is een geluidsinstallatie van Bose met 9 speakers en een infomediasysteem dat overweg kan met Apple CarPlay en Android Auto.

Ook technisch heeft Mazda diverse aanpassingen doorgevoerd op zijn op de vierde generatie MX-5 gebaseerde feestmodel. Zo zijn de remschijven van Brembo, de klauwen van Nissin en de dempers op de handgeschakelde uitvoering van Bilstein. Voor de aandrijving zorgt de inmiddels bekende 2,0 liter SkyActiv-G motor van 184 pk. Een automaat is optioneel. De thuismarkt kan ook opteren voor de 1,5 liter motor.

De MX-5 30th Anniversary komt later dit jaar naar Nederland en zal dan leverbaar worden als roadster met stoffen kap en als RF met metalen klapdak. De prijzen zijn op het moment van dit schrijven nog niet vrijgegeven. In 2016 waren er al 1 miljoen exemplaren van de MX-5 gebouwd.

Reageren is niet mogelijk.