Prijs vergelijking Land Rover Range Rover Sport HST

0

Land Rover introduceert een nieuwe uitvoering van de Range Rover Sport: de HST. Die beschikt over de samen met Jaguar ontwikkelde, nieuwe 6 cilinder lijn 3,0 liter benzinemotor van 400 pk. De nieuwe Range Rover Sport HST is per direct te bestellen voor 139.020 euro.

De lijnmotor is volgens Jaguar Land Rover alerter en verfijnder dan de oude V6 benzinemotor van Ford. Dankzij 550 Nm koppel sprint de Range Rover Sport HST in 6,2 seconden naar 100 km/u. De topsnelheid bedraagt 225 km/u. De 6 cilinder beschikt over een elektrische compressor. Dankzij de directe verbinding met het gaspedaal draait die binnen een halve seconde op een snelheid van 120.000 toeren per minuut. Daarmee behoort het begrip ‘turbogat’ voor Land Rover naar eigen zeggen tot het verleden. De twin-scroll turbo en Continuous Variable Valve Lift verhogen het motorvermogen en optimaliseren de efficiëntie.

Deze prestatieverhogende technologieën werken samen met de nieuwe Mild Hybrid Electric Vehicle techniek (MHEV). Het benzineverbruik bedraagt daardoor 9,3 liter per 100 km en de CO2 uitstoot 213 gram/km. Land Rover is van plan om in 2020 een geëlektrificeerde uitvoering van elk model te leveren. De MHEV varianten vallen daar ook onder. De hoofdrol is daarbij weggelegd voor een splinternieuwe startmotor die ook dienst doet als elektromotor. Het systeem kan dankzij regeneratief remmen energie terugwinnen en opslaan in het 48 volt accupakket. Die energie kan worden benut voor bijvoorbeeld wegrijden vanuit stilstand.

De nieuwe 400 pk sterke benzinemotor is exclusief voorbehouden aan de speciale HST uitvoering van de Range Rover Sport, die verder is voorzien van speciale badges en van afwerkingdetails in koolstofvezel op de motorkap, op de grille, op de ventilatieopeningen opzij en op de achterklep. Klanten kunnen een keuze maken uit 2 designs voor de lichtmetalen velgen en 5 carrosseriekleuren: Santorini Black, Fuji White, Indus Silver, Firenze Red en Carpathian Grey. De HST onderscheidt zich van de rest van het gamma met zijn rode remklauwen. Optioneel zijn grijs geanodiseerde remklauwen verkrijgbaar.

In het interieur van de HST uitvoering zijn de 16-voudig verstelbare Dynamic voorstoelen voorzien van een nieuw kleurenpatroon. Het stuurwiel en de versnellingspook zijn verfraaid met suède details. De in Satin Chrome uitgevoerde schakelpeddels en de HST badge op het dashboard maken het interieur compleet. De veiligheidsuitrusting bestaat uit onder meer Advanced Cruise Control (met Stop & Go en Steer Assist) en High Speed Emergency Braking. Uiteraard is de Range Rover Sport HST voorzien van de traditionele terreinkwaliteiten van Land Rover, in de vorm van onder meer Terrain Response 2.

Land RoverAlfa RomeoMaseratiMercedes-BenzPorscheVolvo
Range Rover SportStelvioLevanteGLSCayenneXC90
HSTQuadrifoglio400ST8 Excellence
139.020 euro134.425 euro141.583 euro134.917 euro130.280 euro129.400 euro

 

Reageren is niet mogelijk.