Prijs vergelijking BMW X2 M35i

0

BMW positioneert de X2 als het sportieve alternatief voor de X1. Leuker ogend, maar minder ruim en praktisch. Een auto dus die je dus eerder met je hart koopt dan met je hoofd. Tot nu toe had de X2 geen motor in zijn gamma die je hart sneller deed kloppen, maar daar is nu verandering in gekomen: BMW kondigt de M35i uitvoering aan. Die gaat 73.995 euro kosten.

Tot nu toe werd de typeaanduiding ’35i’ gebruikt voor 6 cilinder modellen. Denk aan de M235i en de M135i. Maar een dergelijk blok past niet (dwars) onder de kap van de X2, althans niet in lijnconfiguratie. Daarom plakt BMW deze badge nu op een extra krachtige variant van de 2,0 liter 4 cilinder. Die is goed voor 306 pk en 450 Nm. De X2 kan hiermee met Launch Control in 4,9 seconden naar 100 km/u sprinten.

BMWAudiCupraJaguarLand Rover
X2SQ2AtecaE-PaceRange Rover Evoque
M35i xDriveQuattro2.0 TSI 4-DriveP300 AWD SP300 AWD
73.995 euro61.110 euro59.195 euro85.510 euro79.430 euro

De M35i uitvoering is het eerste BMW M model met een 4 cilinder motor onder de kap sinds de eerste generatie M3. De bekende 8-traps automaat en xDrive vierwielaandrijving zijn standaard. Het gemiddelde verbruik moet volgens BMW, afhankelijk van het formaat banden, uitkomen op 8,1 à 8,4 liter per 100 km. De 2,0 liter motor is in de ’20i’ goed voor 192 pk en 280 Nm. Ook de hoeveelheid koppel verschilt dus sterk.

Uiteraard heeft BMW ook het onderstel van de sportiefste X2 aangepast. De demping is stijver en de vering wat / nog harder afgesteld. BMW levert tevens standaard het M Sport remsysteem. Zaken als de stuurinstallatie en gaspedaalrespons zijn ook aangepast. Verder heeft BMW de achterophanging onder handen genomen. De grondspeling is verkleind. Tegen meerprijs zijn adaptieve schokdempers leverbaar. Tussen de voorwielen biedt de X2 M35i daarnaast een primeur: een M Sport differentieel. BMW zal deze technische lekkernijen ook gaan leveren op de volgende generatie 1-serie, die de switch naar voorwielaandrijving maakt. Bij deze modelreeks zal de M35i Performance uitvoering de huidige M40i versie met 6 cilinder motor vervangen.

De X2 M35i kan worden herkend aan het M Sport exterieurpakket en de unieke donkergrijze kleur Cerium Grey voor de grille, de andere luchtinlaten en de zijspiegelkappen. Tevens is aan de achterzijde een M Performance spoiler geplaatst; eveneens in donkergrijs uitgevoerd. LED koplampen zijn standaard. Ook de mistpitten zijn voorzien van dit type lichttechniek. Onderaan de bilpartij zien we 2 uitlaat eindstukken; niet toevallig eveneens Cerium Grey van kleur. Om plaats te bieden aan de 18 inch remschijven monteert BMW 19 of 20 inch velgen van M Sport.

De hier getoonde rode interieuraankleding is (gelukkig) optioneel. Het met leder beklede stuurwiel en M Sport stoelen zijn wel standaard.

In november start BMW met de productie van de nieuwe M35i uitvoering van haar zogeheten Sports Activity Coupe. De levering moet in maart op gang komen.

Dit artikel is een prijsupdate van het nieuwsbericht van 31 augustus 2018, 11.46 uur.

Reageren is niet mogelijk.