Subaru komt met compacte cross-over

0

Subaru lijdt in Europa een kwijnend bestaan. Het merk komt amper op de verkoopradar voor. Dat is niet verwonderlijk met een marktaandeel van slechts 0,2 à 0,3 procent. Het nieuwe jaar begon voor Subaru bijzonder slecht want de verkopen zijn in Nederland gehalveerd. Kan het nog goed komen met dit eigenzinnige Japanse automerk?

Ja, want op de autosalon van Genève stelt Subaru de conceptstudie Viziv Adrenaline voor. Het betreft een hoog model met een sportieve look, brede heupen en een aflopende daklijn. Waagt Subaru de stap naar het (sub)segment van de SUV Coupé? En voel jij de adrenaline al door je aderen lopen?

Op de plaagfoto die Subaru van de conceptstudie Viziv Adrenaline heeft vrijgegeven, is tevens een nieuwe lichtsignatuur te zien en camera’s op flinterdunne steeltjes in plaats van buitenspiegels. Het model lijkt slechts 2 deuren te hebben, maar dat is puur voor de show. Zoiets zien wij bij conceptstudies wel vaker. De uiteindelijke productie-uitvoering krijgt alsnog achterportieren.

Het aandrijftype van de conceptstudie Viziv Adrenaline is nog niet bekend, maar dat zou natuurlijk heel goed de e-Boxer motor kunnen zijn oftewel een 4 cilinder 2,0 liter blok voorzien van hybride techniek.

Hoe het model uiteindelijk in productievorm gaat heten, is nog niet bekend. ‘Adrenaline’ zal het vermoedelijk niet zijn. ‘Viziv’ is de vaste aanduiding bij Subaru voor haar conceptstudies. De term staat voor: ‘Vision for Innovation’. Eerder presenteerde Subaru de Viziv Future Concept, de Viziv Performance Concept en de Viziv Tourer Concept.

De Viziv Adrenaline lijkt een compacte cross-over te worden. Qua formaat past hij onder de Forester in het Subaru gamma. De Viziv Adrenaline beschikt over de kenmerkende zeshoekige Subaru grille.

De conceptstudie wordt zoals gezegd onthuld op de autosalon van Genève, die plaatsvindt van 7 tot en met 17 maart. Naast de Viziv Adrenaline en 2 modellen met e-Boxer hybride techniek neemt Subaru ook de vernieuwde Levorg mee naar Zwitserland. Die ruilt zijn 1,6 liter turboboxer motor in voor een atmosferisch 2,0 liter exemplaar van 150 pk en krijgt een lagere instapprijs. Daarmee zou het model een beter alternatief zijn voor fans van de aloude Legacy Tourer.

Reageren is niet mogelijk.