Citroën geeft jubileumvoordeel op Origins modellen

0

Citroën introduceert ter ere van haar 100-jarig bestaan Origins edities van de C1, C3, C3 Aircross, C4 Cactus en Grand C4 SpaceTourer. De actiemodellen zijn voorzien van het zogeheten Advanced Comfort programma en een extra rijke uitrusting. Zij zijn herkenbaar aan de ‘Origins Since 1919’ signatuur en het klantvoordeel kan volgens de importeur oplopen tot 2.500 euro.

Elk model is leverbaar in 3 carrosseriekleuren: wit, grijs en zwart. De witte en grijze versies van de C1, de C3, de C3 Aircross en de Grand C4 SpaceTourer kunnen worden voorzien van een zwart dak. Bronskleurige designelementen verwijzen naar het tandwiel waar destijds het Citroën logo van werd afgeleid. Ander decoratiemateriaal zijn strips op de spiegelkappen, ventilatieruitjes achter (behalve op de Grand C4 SpaceTourer), een sticker op de achterklep, bij de C3 een opvallende decoratie in het midden van het dak, een speciaal Lutèce Beige Color Pack met mistlampen en Airbumps rondom (op de C3 en de C4 Cactus), koplamplijsten (op de C3 Aircross) en wieldoppen (op de C1). Op de voorportieren bij ieder model zit een ‘Origins since 1919’ sticker. Verder hebben de jubileumedities getinte achterste ruiten en zwarte lichtmetalen velgen (behalve op de Grand C4 SpaceTourer).

De speciale versies hebben een exclusief Origins interieur. Het gaat hierbij om stoffen Chiné Grey bekleding met Gold sierstiksels en een ‘Origins’ label (op de C3, de C3 Aircross en de C4 Cactus), een dashboardstrip van Mistral TEP met Gold sierstiksels (op de C3) en speciale vloermatten (zowel voor als achter). De comfort en veiligheidsuitrusting is gebaseerd op de meest gewilde extra’s:

Bij de Origins editie van de C1 is het uitrustingsniveau Shine aangevuld met het Pack Comfort Plus (automatische airconditioning, lichtsensor en extra getinte ruiten achter), een multimediasysteem met touch screen, zwarte lichtmetalen wielen en een achteruit rij camera. Hij is er vanaf 15.350 euro. Je krijgt dan de handgeschakelde 1,0 liter 72 pk versie. Bij de C1 krijg je 1.000 euro klantvoordeel, opgebouwd uit 500 euro uitrustingsvoordeel en 500 euro korting.

De Origins editie van de C3 is ook gebaseerd op het uitrustingsniveau Shine en heeft als extra’s Citroën Connect Nav DAB+ met 7,0 inch touch screen, zwarte lichtmetalen velgen, een navigatiesysteem, digitale radio, een achteruit rij camera, diverse rij hulpsystemen en speciale Origins aankleding. De prijs bedraagt 20.890 euro. Onder de kap zit de atmosferische 1,2 liter PureTech 3 cilinder benzinemotor van 82 pk. Op de C3 Origins krijg je volgens Citroën 2.500 euro jubileumvoordeel. Je betaalt weliswaar voor de extra’s 2.800 euro, maar zij vertegenwoordigen een waarde van 5.300 euro.

Bij de C3 Aircross is de Origins editie gebaseerd op het uitrustingsniveau Feel, aangevuld met automatische airconditioning, Citroën Connect Nav DAB+, Pack Relax en parkeersensoren achter. Dit actiemodel kost 25.490 euro. Hij wordt aangedreven door de 110 pk sterke 1,2 liter 3 cilinder PureTech turbobenzinemotor. Eveneens van de partij zijn een regensensor, een draadloze telefoonlader, zwarte lichtmetalen velgen en Origins details. Het voordeel op de uitrusting bedraagt 1.500 euro. Je betaalt 2.100 euro extra ten opzichte van de C3 Aircross Feel, maar de extra’s vertegenwoordigen een waarde van 3.100 euro. De overige 1.000 euro geeft Citroën als extra korting.

De Origins editie van de C4 Cactus heeft hetzelfde uitrustingsniveau (Feel) als basis, maar dan aangevuld met de Citroën Connect Nav in combinatie met een 7,0 inch touch screen, het Pack City Camera, het Pack Smart Access (sleutelloze toegang) en het Pack Park Assist (parkeersensoren voor & achter en een achteruit rij camera). De prijs bedraagt 25.740 euro. Hij heeft dezelfde krachtbron als de C3 Aircross Origins editie. De meeruitrusting omvat ook zwarte 17 inch lichtmetalen velgen, regen & lichtsensoren en automatische airconditioning. Je betaalt 1.700 euro extra ten opzichte van de Feel uitvoering voor deze extra’s. Dat betekent een voordeel van 1.500 euro. Citroën geeft daar bovenop nog 1.000 euro extra korting.

Tot slot de Origins editie van de Grand C4 SpaceTourer: bij deze 7-zits MPV vormt het uitrustingsniveau Business de basis. Als extra’s beschikt dit model over het Pack Park Assist, het Pack Safety & Drive Assist 2, xenon verlichting en het Pack Style 3D. De Origins editie van de Grand C4 SpaceTourer kost 33.640 euro. Voor de aandrijving zorgt de 130 pk variant van de 1,2 liter PureTech motor. De uitrusting bestaat verder uit xenonverlichting, 17 inch lichtmetalen velgen, adaptieve cruise controle en een navigatiesysteem. Op deze extra uitrusting ontvang je 2.000 euro korting, waardoor de meerprijs (ten opzichte van Business uitvoering) nu 2.400 euro bedraagt. Daarnaast geeft Citroën 500 euro extra korting.

Reageren is niet mogelijk.