Nieuwe Chevrolet Corvette debuteert 18 juli

0

De nieuwe Chevrolet Corvette is onderweg. In New York City om precies te zijn, en in een met camouflagemateriaal afgeplakte uitdossing. Op de flanken van de nieuwe Corvette staat: 07.18.19. Dat is de Amerikaanse schrijfwijze van 7 juli 2019.

Over 3 maanden weten wij dus hoe de Corvette er écht uitziet. De komst van de nieuwe generatie is groot nieuws. Sinds 1953 heeft ‘the Heartbeat of America’ zijn motor namelijk altijd voorin gehad. Aanvankelijk een tamme 6 cilinder lijnunit van 155 pk, maar toen de Amerikanen daarvoor niet uit hun luie stoel kwamen, werd die krachtbron ingewisseld voor een V8 blok met stoterstangen. Maar dat gaat nu veranderen: bij de volgende generatie Corvette bevindt de motor zich midscheeps achter. De sportwagen van Chevrolet wordt daardoor ‘one of the boys’ (Audi R8, Ferrari La Tributo, Honda NSX, Lamborghini Huracan, McLaren repertoire).

De nieuwe Corvette debuteert met een dubbel geblazen 4,2 liter V8 van tenminste 620 pk. Later volgt een versie met elektromotor op de vooras en vierwielaandrijving. Die zou goed zijn voor liefst 800 à 850 pk. Daarmee kan de nieuwe Corvette (de typeaanduiding is C8) ook in één adem genoemd worden met de Ferrari LaFerrari, de McLaren Senna en de Porsche 918 Spyder. Niet zomaar een sportwagen dus, maar eentje van het ‘hyper’ type. Daarmee is de koek nog niet op, want er zit ook een instapversie in de pijplijn met de van de huidige Corvette (en de Camaro) bekende 6,2 liter atmosferische V8 motor. Als vermogen wordt 507 pk genoemd.


Oorspronkelijk zou het doek al afgelopen januari van de nieuwe Corvette zijn gehaald, maar op het laatste moment kwamen er nog een aantal hardnekkige kinderziektes aan het licht, zoals problemen met de elektronica en een carrosseriestructuur die onvoldoende stijf bleek te zijn, met scheuren tot gevolg. Die problemen lijken nu opgelost te zijn, want topvrouw Mary Barra van General Motors durfde het aan om een ritje te maken in de nieuwe Corvette. Dwars door de straten van Manhattan, New York City.

Het allerlaatste exemplaar van de huidige generatie Corvette (C7) rolt op 28 juni van de band. Die zal voor het goede doel worden geveild. De opbrengst van deze zwarte Z06 uitvoering (wellicht de laatste Corvette ooit met de motor voorin) gaat naar een stichting die is vernoemd naar een brandweerman die op 9/11 omkwam. Meer Amerikaans wordt het niet.

Reageren is niet mogelijk.