Skoda Kodiaq wordt omgebouwd tot een pick-up

0

Het is inmiddels een traditie: een groep studenten die bij Skoda de mouwen oprolde voor de creatie van een conceptstudie. Dit jaar mochten zij voor de 6de keer aan de slag. Na 8 maanden en 2.000 manuren zwoegen hebben zij hun huiswerk af: de Mountiaq!

De Mountiaq is het product van 35 studenten van de zogeheten Skoda School in de thuisstad van het merk, het Tsjechische Mladá Boleslav. Als basismateriaal fungeerde een exemplaar van de Kodiaq in 190 pk sterke 2.0 TSI configuratie. Die werd omgetoverd tot een pick-up. Vervolgens werd hij in de opvallende kleur Sunset Orange gespoten.

Het is niet simpelweg dat de studenten enkel een slijptol in de carrosserie hebben gezet. Zo zijn de deuren korter én dikker dan voorheen. Hij staat 3 centimeter hoger op zijn poten dan de Kodiaq.

Om het pick-up gehalte te vergroten, monteerden de studenten een bullbar op de neus en een lichtbalk op het dak. Zelfs een lier en een snorkel zijn aanwezig. De voorbumper werd ook voorzien van lampen.

De laadbak werd met traanplaat afgewerkt. In de bodem creëerden de studenten verschillende opbergvakken. Rond de relatief bescheiden 17 inch velgen zijn terreinbanden gemonteerd. De naam Mountiaq refereert aan ‘bergen’; de pick-up is niet vernoemd naar de dieetgoeroe. Al met al biedt de Skoda alles wat de echte wildwest pick-up liefhebber wenst.

Er zijn voor de Mountiaq vooralsnog geen productieplannen, maar Skoda heeft de ambitie om ooit wel actief te worden op de Amerikaanse automarkt. Voorlopig staat dat voornemen in de ijskast wegens gebrek aan productiecapaciteit, maar de Tsjechen zouden deze pick-up natuurlijk prima in de fabriek van moeder Volkswagen in de Verenigde Staten kunnen bouwen.

Reageren is niet mogelijk.