Ford introduceert speciale Europese editie van de Mustang

0

Ford introduceert de Mustang55: een speciaal voor Europa ontwikkelde feesteditie ter gelegenheid van de 55ste verjaardag van de iconische sportwagen. Daarnaast worden er bij de rest van het gamma een aantal kleine wijzigingen doorgevoerd.

Anders dan voor de hand zou liggen bij een speciaal voor Europa ontwikkelde Mustang versie, is de ’55’ niet voorzien van de relatief zuinige 2.3 EcoBoost 4 cilinder motor (wat de Ford naar verhouding goed betaalbaar maakt), maar van de, via de BPM, overheidskas spekkende 5,0 liter V8. Maar goed, met diens motorgeluid en 450 pk wordt rijden in de Mustang natuurlijk pas echt een feest.

De jubileumversie is te herkennen aan speciale strepen op de motorkap en flanken, aan diverse zwarte accenten en aan ‘Mustang55’ badges. De auto is verkrijgbaar als Fastback en Convertible. Daarnaast is er keuze uit zowel een handgeschakelde 6-bak of een 10-traps automaat. Een achterspoiler is optioneel. In beide gevallen is hij luxueuzer uitgevoerd dan de reguliere uitvoering. Zo zijn 19 inch lichtmetalen velgen standaard, evenals interieurelementen in carbonlook, een met leder bekleedde middenconsole, verwarmbare plus ventileerbare stoelen en een uitgebreide versie van het Sync3 infomediasysteem. De Mustang55 komt in een beperkte oplage beschikbaar voor de Nederlandse markt. De prijzen maakt Ford in een later stadium bekend.

Ook voor wie desondanks liever de variant met 2.3 Ecoboost 4 cilinder motor heeft (bijvoorbeeld omdat dit prijstechnisch zoals gezegd een slok op een borrel scheelt), is er nieuws te melden: deze Mustang is vanaf nu standaard voorzien van een Active Valve Performance uitlaat. Die produceert op verzoek meer herrie. Dat kan handig zijn als de buren niet thuis zijn. Ook zijn er een aantal accessoires die volgens Ford zijn geïnspireerd op de machtige Shelby uitvoeringen van Mustang. Zo kan de 2.3 Ecoboost versie tegen meerprijs worden voorzien van een achterspoiler, speciale strepen, een afwijkende grille en extra opvallende 19 inch lichtmetalen velgen. Het palet is uitgebreid met 4 nieuwe carrosseriekleuren, waaronder het opvallende Twister Orange op de foto’s. De andere verse tinten zijn Iconic Silver, Lucid Red en Grabber Lime.

Ford meldt dat de Mustang Bullit wegens een onverwacht grote vraag nog een jaartje langer blijft. Ook in 2020 is de speciale, in zwart of groen uitgevoerde cultfilm editie dus te bestellen. Het eerder genoemde BPM probleem speelt elders in Europa natuurlijk niet, vandaar dat Ford bijvoorbeeld met het oog op de Duitse afzetmarkt gekozen heeft om de Mustang55 uitvoering te voorzien van de V8 motor. Vorig jaar zijn er door de Amerikanen wereldwijd 113.066 exemplaren van de legendarische sportwagen verkocht.

Reageren is niet mogelijk.